Sedumdak compleet

Compleet sedumdak kopen

Bij Easy Sedum kunt u een compleet sedumdak gemakkelijk online bestellen. Ons sedum dak pakket bevat alle benodigdheden die u nodig heeft om een groen dak te realiseren. Elk groen dak pakket bestaat uit een drainagelaag, substraatlaag en vegetatielaag. Daarnaast kunt u zelf eenvoudig wortelwerende folie, beschermdoeken, bladvangers, sedummest, scheidingsprofielen en grind bijbestellen. Bij de aankoop van uw sedumdak compleet ontvangt u ook handige informatie en instructievideo's.

Soorten sedumpakketten

Lichtgewicht sedumpakketten

Super lichtgewicht sedumdak
Super lichtgewicht sedumdak
Ideaal voor zelf aanleg
€44per m²
Verzadigd gewicht: 45 kg per m²
Wateropslag: 30 liter per m²
Begroeiing: 95%
Ideaal voor zelf aanleg
Snelle installatie
lichtgewicht sedumdak
Lichtgewicht sedumdak
Ideaal voor zelf aanleg
€45per m²
Verzadigd gewicht: 50 kg per m²
Wateropslag: 35 liter per m²
Begroeiing: 95%
Ideaal voor zelf aanleg
Snelle installatie

Traditionele en biodiverse sedumpakketten

Traditioneel sedumdak
Traditioneel sedumdak
Meest gekozen
€45per m2
Verzadigd gewicht: 75 kg per m²
Wateropslag: 35 liter per m²
Begroeiing: 95%
Meest gekozen
Snelle
installatie
Sedum kruidendak
Sedum kruidendak
Extra biodiversiteit
€55per m²
Verzadigd gewicht: 95 kg per m²
Wateropslag: 40 liter per m²
Begroeiing: 95%
Sedum en bloeiende kruiden
Extra biodiversiteit
Biodivers dak
Biodivers dak
Extra biodiversiteit
€85per m²
Verzadigd gewicht: 200 kg per m²
Wateropslag: 60 liter per m²
Begroeiing: 95%
Waard- en nectarplanten
Extra biodiversiteit

Kant-en-klare sedumpakketten

Sedum cassettes lichtgewicht
Lichtgewicht sedum cassettes
Kant-en-klaar & licht
€45per m²
Verzadigd gewicht: 55 kg per m²
Wateropslag: 21 liter per m²
Afmeting: 37,3 x 57,3 cm
Begroeiing: 95%
Ideaal voor zelf aanleg
Snelle installatie
Sedum cassettes
Traditionele sedum cassettes
Kant-en-klaar
€48per m²
Verzadigd gewicht: 80 kg per m²
Wateropslag: 31 liter per m²
Afmeting: 45 x 49,5 cm
Begroeiing: 95%
Ideaal voor zelf aanleg
Eenvoudige installatie
lichtgewicht sedum cassettes
Sedumtrays
Kant-en-klaar & licht
€58per m²
Verzadigd gewicht: 57,5 kg per m²
Wateropslag: 27,5 liter per m²
Afmeting: 50 x 50 cm
Begroeiing: 95%
Ideaal voor zelf aanleg
Eenvoudige installatie
Hoe werkt het?
Bij Easy Sedum is een sedumdak kopen easy geregeld!

een sedumdak compleet bestellen

1. Inmeten
Het is belangrijk om uw dak te controleren en in te meten op volgende punten.

1. De binnenmaten van uw dak
2. De huidige staat van uw dak
3. De draagkracht van uw dak
2. Bestellen
Kies een van onze complete sedumdak pakketen

Binnen 5 werkdagen geleverd!

Advies nodig? Neem contact met ons op. Ons team helpt u graag!
3. Aanleg
Voor de aanleg van uw sedumdak kunt u kiezen uit twee opties. U kunt het sedumdak zelf aanleggen. U ontvangt hierbij infomatie en instructievideo's.

Of u kunt het uitbesteden aan onze specialisten.
4. Eindresultaat
Geniet & profiteer van de voordelen van uw sedumdak!
Sedummat sedumdak

U ontvangt het aantal benodigde stuks voor uw dakoppervlakte bij de aankoop samen met handige informatie en instructievideo’s. Verder kunt u wortelwerende folie, bladvangers en grind (voor de randafwerking) bijbestellen op deze productpagina om uw pakket compleet te maken.

Welk type sedumdak pakket kiezen?

Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

 • Traditioneel sedumdak
 • Lichtgewicht sedumdak
 • Super lichtgewicht sedumdak
 • Sedumdak cassettes
 • Lichtgewicht sedumdak cassettes
 • Sedumtrays
 • Sedum kruidendak
 • Biodivers dak

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

Een standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainage 20 mm, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbergend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft.

Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht groen dak pakketten aan. Deze type sedumdak pakketten zijn geschikt voor bij ieder dak!

Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvoudig kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.

groen dak pakket
Sedum dak pakket

Groen dak pakket

Vrijwel elk traditioneel groen dak pakket bestaat uit de volgende opbouwlagen (deze zit ook standaard inbegrepen in onze pakketten):

 • Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
 • Beschermdoek 300gr
 • Drainage 20mm
 • Extensief daktuinsubstraat
 • Sedummatten

Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.

Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden.

Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

Kies voor een van onze groen dak pakketen, vul de lengte en breedt van uw dak in & wij zorgen ervoor dat u alle benodigdheden snel ontvangt!

Sedum dak pakket subsidie

Voor het aanleggen van een compleet sedumdak kunt u subsidie aanvragen. Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties verstrekken deze subsidie om de aanleg van sedumdaken in Nederland & België te stimuleren. Ook zij zien in hoe belangrijk een sedumdak is voor het milieu en het leefklimaat.

Elke gemeente stelt eigen voorwaarden en geeft een ander subsidiebedrag. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen? Doe de online subsidiecheck!

Compleet sedumdak kopen

Easy Sedum maakt het kopen van uw eigen sedum dak pakket eenvoudig. In onze webshop vindt u verschillende soorten sedummatten, trays, cassettes en alle hulpmiddelen. Daarnaast leveren wij al vanaf €500,- gratis op locatie! Ook leveren wij alle benodigde materialen met stap-voor-stap instructies. Onze handleiding is ontworpen om eenvoudig een sedumdak aan te leggen, zodat u het zelf kunt doen zonder dat u daarvoor ervaring nodig heeft. U ontvangt hierbij ook handige instructiesvideo’s.

U ontvangt het aantal benodigde stuks voor uw dakoppervlakte bij de aankoop samen met handige informatie en instructievideo’s. Verder kunt u wortelwerende folie, bladvangers en grind (voor de randafwerking) bijbestellen op deze pagina om uw pakket compleet te maken.

Liever toch de aanleg uitbesteden aan onze specialisten? Bekijk onze aanlegservice! Geef uw huis of bedrijf een unieke uitstraling met een sedumdak van Easy Sedum. Door het kopen van een sedum dak pakket bij Easy Sedum is uw dak direct voor 95% begroeid.

Sedumdak zelf aanleggen

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.