Sedumdak dakbedekking

Op zoek naar een milieuvriendelijke, stijlvolle en unieke dakbedekking? Dan is een sedum dakbedekking de ideale oplossing voor u. Sedum dakbedekking heeft enorm veel voordelen voor u, uw omgeving en het milieu. Steeds meer mensen vervangen saai grijs door mooi groen en profiteren van meer woongenot!

Wat is sedum dakbedekking

Het is een milieuvriendelijke en onderhoudsarme dakoplossing voor platte, hellende en ronde daken. Het wordt ook wel een sedumdak of groendak genoemd. Het bestaat uit sedumplanten, vetplanten met krachtige eigenschappen. Deze vetplanten zijn bestand tegen lange periodes van droogte en extreme hitte, waardoor het ideaal is voor uw dak. Deze dakbedekking wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen zoals vermindering van de afvoer van regenwater, isolatie van gebouwen en verbetering van de luchtkwaliteit.

Het is gemakkelijk te onderhouden en kan met de juiste zorg vele jaren meegaan. Het is een milieuvriendelijke optie voor eigenaars van gebouwen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en hun eigendom duurzamer willen maken.

Sedumdak kosten

Sedum dakbedekking voordelen

Een sedumdak biedt vele voordelen ten opzichte van een traditioneel dak zoals een betere energie-efficiëntie, een beter stormwaterbeheer, luchtzuivering, biodiversiteit en een grotere schoonheid.

Esthetische voordelen
Sedum als dakbedekking verbetert ook de esthetische aantrekkingskracht van uw gebouw. De vegetatie kan kleur en interesse toevoegen aan een anders grijs dak.
Economische voordelen
Het kiezen voor een sedum dakbedekking leidt tot de reductie van energiekosten. Het levert ook een waardevermeerdering uw woning of bedrijfspand op.
Ecologische voordelen
De vegetatie in een sedum dakbedekking stimuleert de leefomgeving van dieren. Daarnaast filtert het fijnstof uit de lucht. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit.

Een aantal voordelen op een rijtje

Luchtzuivering

Een van de grootste voordelen van een sedumdak is luchtzuivering. Het sedum zorgt voor een schonere lucht door fijnstof uit de lucht te filteren. Ook zetten het CO2 om in zuurstof. Dit zorgt voor een schonere lucht in uw omgeving.

Biodiversiteit

In sedum dakbedekking zitten verschillende soorten plantjes zoals waard- en nectarplanten verwerkt. Deze planten bevorderen de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten. Dit is vooral het geval in steden, omdat daar minder groen is.

Verlengt de levensduur van uw dak

Sedumplantjes in de sedum dakbedekking beschermen het dak tegen weersinvloeden zoals zon, regen, sneeuw en wind. Deze bescherming verdubbelt of verdrievoudigt de levensduur van het dak tot wel 40 jaar of langer. De investering in een sedum dakbedekking verdient zich op deze manier automatisch terug.

Isolerend effect

Zoals eerder gezegd ligt de sedum dakbedekking als een extra laag op uw dak. Deze laag helpt ook met de isolatie van zowel warmte als geluid. Hierdoor wordt het in huis stiller en is de temperatuur stabieler. Tijdens koude winters is het binnen warmer en met hete zomers blijft het binnenshuis juist lekker koel.

Wateropslag

De planten in de sedum dakbedekking hebben het voordeel dat ze zonder problemen veel regenwater kunnen absorberen. Een sedumdak absorbeert regenwater door waterbuffering in de planten, substraat en drainage. Dit is ook een van de redenen dat u subsidie kunt aanvragen voor een sedum dakbedekking. Deze vetplanten zorgen ook voor de verdamping van het regenwater. Dit stabiliseert de grondwaterpeil, vermindert piekbelastingen op het riool en vermindert de kans op overstromingen.

Sedum dakbedekking

Gemakkelijk sedum bestellen

1. Inmeten
Het is belangrijk om uw dak te controleren en in te meten op volgende punten.

1. Binnenmaten van uw dak
2. Huidige staat van uw dak
3. Draagkracht van uw dak
2. Bestellen
Bestel uw sedum dakbedekking naar keuze voordelig en online in onze webshop.

U kunt kiezen uit complete sedumpakketten of losse onderdelen. Advies nodig? Ons team helpt u graag!
3. Aanleg
Voor de aanleg van uw sedum dakbedekking kunt u kiezen uit twee opties. U kunt het zelf aanleggen. U ontvangt hierbij infomatie en instructievideo's.

Of u kunt het uitbesteden aan onze specialisten.
4. Eindresultaat
Geniet & profiteer van de voordelen van uw sedum dakbedekking!
dakbedekking sedum

Sedum dakbedekking kosten

Hoe zijn de kosten opgebouwd? Dit is een goede vraag! De dakbedekking bestaat uit verschillende lagen zoals beschermdoek, drainage, substraat en sedum. Indien u kiest voor onze aanlegservice kunnen er meer kosten bijkomen. U kunt uiteraard ook sedum dakbedekking zelf aanleggen om de kosten te verlagen. De dakbedekking bestaat uit minimaal vier lagen:

Beschermlaag
Drainagelaag
Substraatlaag
Vegetatielaag

Deze opbouw wordt het meest gekozen en kost gemiddeld €48 per vierkante meter. Ook vindt u kant-en-klare systemen in ons assortiment zoals sedumtrays en sedum cassettes. Deze opties kunt u ook kiezen als sedum dakbedekking. Dit is wel relatief duurder vergeleken een vierlagensysteem. Verder moet u rekening ermee houden dat bij het plaatsen van sedum op schuine en ronde daken extra maatregelen moeten worden genomen. Hierdoor kunnen de kosten verschillen. Het plaatsen van een sedum dakbedekking op een plat dak is voordeliger, omdat het minder tijd en kennis vereist.

De huidige dakbedekking is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de gemiddelde kosten. Uw huidige dakbedekking kan verouderd of niet geschikt zijn voor sedum. In dit geval kunt u ervoor kiezen om uw dakbdekking te laten renoveren door Easy Sedum. Na de dakrenovatie heeft u 10 jaar garantie op waterdichtheid.

Prijs sedum dakbedekking

Prijs van sedum dakbedekking is dus afhankelijk van een aantal factoren waaronder de dakoppervlakte, moeilijkheidsgraad, opbouw van lagen en type sedum. De gemiddelde kosten van variëren tussen de €40 en €65 per vierkante meter. Dit bedrag is inclusief btw en exclusief aanleg. Met aanleg variëren de gemiddelde kosten tussen de €65 en €85 per vierkante meter. Het is handig om te weten dat hoe groter het dakoppervlakte, hoe lager de kosten. Ook kunt u bij Easy Sedum groepskorting ontvangen als bijvoorbeeld de buren meedoen of de hele straat meedoet! Daarnaast kunt u ook in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeenten, provincie of waterschap.

Onderhoud

Het grote voordeel van sedumplantjes is dat het weinig onderhoud vereist, maar dit betekent niet dat u uw sedumdak niet hoeft te onderhouden. Zonder jaarlijks onderhoud kunnen sommige voordelen minder effectief zijn en is er kans op schade aan uw dak. Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om uw sedumdak in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud van een sedumdak zijn te verdelen in drie categorieën: onkruid verwijderen, bemesting en bewatering.

Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is het geen probleem om te lopen op het sedum. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

Is mijn dak geschikt?
Het antwoord is waarschijnlijk ja! Echter moet u bij het kiezen van sedum dakbedekking voor uw woning of bedrijf rekening houden met een aantal factoren zoals de huidige staat van de dakbedekking, draagkracht en waterafvoer. Verder is een sedum dakbedekking mogelijk op een plat, hellend en rond dak. Onze adviseurs geven u graag advies!

Sedum dakbedekking zelf aanleggen

Sedumdaken zijn eenvoudig zelf aan te leggen. U kunt eenvoudig en voordelig sedumproducten en alle hulpmiddelen bestellen in onze webshop. Bij uw aankoop ontvangt u ook altijd extra informatie en handige instructievideo’s. Op deze manier maken we de aanleg van een sedumdak zo makkelijk mogelijk. Bovendien is het een leuke klus voor doe-het-zelvers!

U kunt er ook altijd voor kiezen om de aanleg uit te besteden aan onze experts. Het aanleggen van een sedum dakbedekking op schuine en ronde daken vereisen meer ervaring en kennis. De aanleg van dit soort sedumdaken is maatwerk en wordt gedaan door onze experts.

Online sedum dakbedekking kopen

Subsidie voor sedum dakbdekking

Subsidiecheck!

Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties verstrekken subsidie voor sedum dakbedekking. Ook zij zien in hoe belangrijk een sedumdak is voor het milieu en het leefklimaat.

Doe de online subsidiecheck van Easy Sedum en ontdek hoeveel subsidie u kunt ontvangen voor sedum dakbedekking. Vul ons subsidieformulier in en ontvang binnen één werkdag een persoonlijke reactie over uw subsidiemogelijkheden!

Subsidiecheck

  Sedum als dakbedekking

  Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een vetplant met meer dan 300 verschillende soorten. De vetplanten staan er bekend om dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Dit komt door hun ontwikkeling in de natuur. De meeste sedum soorten groeien in rotsachtige gebieden. Het waait hard, het vriest, er valt lange tijd geen regen en de grond is arm aan voedingsstoffen.

  Vele planten zouden het niet overleven, maar de sedum heeft verschillende eigenschappen ontwikkeld. Het is goed geworteld, houdt heel goed water vast en kan vorst gemakkelijk verdragen. Hierdoor overleeft die in deze barre omstandigheden toch, waardoor het ook de ideale plant is voor uw dak als dakbedekking. U kunt immers niet elke dag even de plantjes op het dak water geven, maar dat hoeft dus niet met sedum!

  De plantjes vereist heel weinig aandacht en doet het goed in vrijwel alle weersomstandigheden. Het is dus een perfecte en duurzame oplossing voor uw dak.

  Lichtgewicht sedum dakbedekking

  Met sedum dakbedekking brengt u extra gewicht op uw dak. Het verzadigde gewicht kan wel oplopen tot 75 kg per vierkante meter en het is belangrijk dat de dakconstructie sterk genoeg is om het gewicht van de dakbedekking te dragen. Houd dus rekening met de draagkracht van uw dak. In ons assortiment vindt u ook lichtgewicht sedum dakbedekking. Deze lichtgewicht dakbedekking is geschikt voor bijna elk dak!

  Wat zijn de kosten in uw situatie?

  Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een persoonlijke bericht over de kosten van sedum dakbedekking in uw situatie. Daarnaast krijgt u kosteloos advies.

  Kosten sedumdak m2
  Vraag vrijblijvend een offerte aan

   We leren u graag beter kennen

   Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

   Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

   Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

   Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

   Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

   Dakinspectie aanvragen
   Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

    Subsidie aanvragen
    Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

     Vraag vrijblijvend een offerte aan
     U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

      We leren u graag beter kennen

      Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

      Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

      ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
      ✓ Beschermdoek 300gr
      ✓ Drainage 20mm
      ✓ Extensief daktuinsubstraat
      ✓ Sedummatten

      Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

      Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

      Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

      Randafwerking sedumdak

      Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

      Welke type sedumdak kopen

      Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

      ✔ Traditioneel sedumdak
      ✔ Lichtgewicht sedumdak
      ✔ Super lichtgewicht sedumdak
      ✔ Sedumdak cassettes
      ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

      Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

      Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

      Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

      Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.