Sedumcassette

Onze sedumcassette is een kant en klare sedumtray, die eenvoudig te plaatsen is op het dak door het handige kliksysteem. Zo realiseert u gemakkelijk en snel een mooi groendak. Het is eenvoudig te plaatsen op platte en licht hellende daken, maar brengt ook vele andere voordelen met zich mee. De aanleg van een sedum cassette op het dak verlengt de levensduur van de dakbedekking. Verder zorgt het voor een isolerend effect en de absorbering van regentwater. Daarnaast levert het een bijdrage aan een schonere lucht in de omgeving door het filteren fijnstof uit de lucht.

▪ Groot waterbufferend vermogen
▪ Krimpvrij
▪ Gemakkelijk te plaatsen
▪ Gedurende het gehele jaar te plaatsen
▪ Minimaal 95% begroeid

Sedum cassette dak plaatsen

Sedum cassettes plaatsen is voor een doe-het-zelver erg eenvoudig. Onze cassettes kunnen direct op het dak worden toegepast. Wel adviseren wij altijd om een beschermdoek eronder te plaatsen. U ontvangt bij uw aankoop ook handige informatie en instructievideo’s. Sedumcassettes kunt u dus gemakkelijk zelf plaatsen, maar het vergt natuurlijk wel een bepaalde hoeveelheid tijd en energie. Heeft u dit niet of lukt het niet om het zelf te doen? Dan nemen wij graag de aanleg voor u uit handen.

Bekijk onze aanlegservice

Sedum cassettes kunnen gedurende het gehele jaar worden geplaatst met uitzondering van extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en vorst. Ze kunnen dus in elk seizoen worden geplaatst. Elk seizoen, zoals de lente of herfst, heeft weer zijn eigen unieke voordelen.

cassette sedum

Onderhoud

Het grote voordeel van een sedumcassette is dat het weinig onderhoud vereist, maar dit betekent niet dat u het niet hoeft te onderhouden. Zonder jaarlijks onderhoud kunnen sommige voordelen minder effectief zijn en is er kans op schade aan uw dak. Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om uw sedumdak met sedumcassettes in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud van een sedum cassette is te verdelen in drie categorieën: onkruid verwijderen, bemesting en bewatering. Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is het geen probleem om erop te lopen. Het is sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

groendak sedumcassette

Specificaties: opbouw, gewicht, hoogte & prijs

▪ Afmetingen | 45 x 49,5 x 8 (cm)
▪ Aantal per m² | 4,4 stuks
▪ Soorten sedum | 8 – 10 soorten
▪ Begroeiing | minimaal 95%
▪ Hardheid | koude- en hittebestendig
▪ Materiaal | gereclyed HDPE
▪ Verzadigd gewicht | 80 kg/m²
▪ Wateropslag | 31 kg/m²
▪ Installatie | eenvoudig kliksysteem & geschikt voor platte en licht hellende daken (tot 15 graden)

Opbouw sedumcassetteSedumcassette

Sedum cassette kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk een sedumcassette online kopen. Het is per stuk te bestellen. Er gaan ongeveer 4,4 stuks in één vierkante meter. Ook vindt u in ons assortiment complete sedumdak pakketten. Het is gemakkelijk aan te leggen en om te onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

 • Snelle levering
 • Veilig betalen: met iDeal, Apple Pay & meer
 • Hulp nodig? Bel ons 085 – 060 18 25

Twijfel u tussen een sedumcassette of mat? In ons assortiment vindt u ook sedummatten. Bekijk onze sedumat om de juiste keuze te maken voor uw groendak!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een reactie achter

Your rating *

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.