Sedum

Sedum kopen

Op zoek naar een milieuvriendelijke, stijlvolle en unieke dakbedekking? Dan is een sedum waarschijnlijk iets voor u! Het plaatsen van deze vetplantjes op het dak heeft enorm veel voordelen zowel op economisch als ecoligisch vlak. Een groendak is gemakkelijk te realiseren. Sedum is ook geschikt als bodembedekker. Zo kunt u het plaatsen in de tuin.

Shop met korting

Sedummatten

Sedumcassettes

Sedumtrays

Sedumpakketten

Wat is sedum?

Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een vetplant met meer dan 300 verschillende soorten. Deze planten staan er bekend om dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Dit komt door hun ontwikkeling in de natuur. De meeste soorten groeien in rotsachtige gebieden. Het waait hard, het vriest, er valt lange tijd geen regen en de grond is arm aan voedingsstoffen.

Vele planten zouden het niet overleven, maar de sedum heeft verschillende eigenschappen ontwikkeld. Het is goed geworteld, houdt heel goed water vast en kan vorst gemakkelijk verdragen. Hierdoor overleeft die in deze barre omstandigheden toch, waardoor het ook de ideale plant maakt voor uw dak. U kunt immers niet elke dag even de plantjes op het dak water geven, maar dat hoeft dus niet met sedum!

Sedum vereist heel weinig aandacht en doet het goed in vrijwel alle weersomstandigheden. Het is dus een perfecte en duurzame oplossing voor uw dak.

Sedum soorten

Onze producten hebben een minimale begroeiing van 95%. Ook zijn ze beplant met minimaal 10 soorten sedum:

• Acre Golden Carpet
• Album
• Floriferum
• Czars Gold
• Kamtschaticum
• Reflexum Rupestre
• Sexangulare
• Spurium Coccineum Purple Carpe
• Summer Glory
• Stoloniferum

Sedum bodembedekker

Een groenblijvende, onderhoudsarme plant die in bijna alle omstandigheden gedijt, is niet alleen voor het dak ideaal. Sedum is ook geschikt als bodembedekker. Zo kunt u het bijvoorbeeld aanleggen in uw tuin.

Sedum tuin

Sedum wordt vaak gebruikt als bodembedekker in tuinen. Sedum maakt het voor onkruid moeilijker om zich te spreiden over uw tuin. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud. Dit betekent minder snoeien, schoffelen of wieden. Ook heeft u in een mum van tijd een prachtig groen eindresultaat in uw tuin!

Sedum

Sedum dakbedekking

Groene dakbedekking is een stijvolle, milieuvriendelijke en kostenefficiënte oplossing. Een groendak heeft enorm veel voordelen voor u, uw omgeving en het milieu. Steeds meer mensen kiezen ervoor om grijs te vervangen voor groen en te profiteren van meer woongenot met sedum.

Wat zijn de voordelen?

Een groendak brengt vele voordelen met zich mee. Het plaatsen van sedum op het dak verdubbelt of verdrievoudigt de levensduur van uw dakbedekking en zorgt voor een verbeterde isolatie. Hierdoor bespaart u geld op zowel korte als lange termijn. Verder absorbeert sedum veel regenwater. Zo wordt de piekbelasting op het riool verminderd en wateroverlast voorkomen. Ook zorgt het voor een schonere lucht in de omgeving, omdat het fijnstof filter uit de lucht en CO2 opneemt.

Subsidie

Een groendak heeft, zoals eerder uitgelegd, voordelen voor het milieu namelijk het opnemen van CO2 en filteren van fijnstof uit de lucht, absoberen van regenwater en verhogen van biodiversiteit. Om deze redenen vergoeden veel gemeentes gemiddeld 20% tot 50% van de investeringskosten in sedumdaken! Hierdoor ontvangt u dus een groot deel van uw aankoopbedrag terug en kan de prijs van uw sedumdak aanzienlijk dalen. Hoeveel subsidie je precies krijgt, verschilt per gemeente. Subsidies bedragen gemiddeld tussen de 20 en 45 euro per vierkante meter. Elke gemeente heeft eigen voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen? Doe de online subsidiecheck! U kunt ook contact met ons opnemen voor extra informatie over subsidies.

Sedum kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk online sedum bestellen. In ons uitgebreide assortiment vindt u verschillende soorten zoals matten, cassettes, trays en complete pakketten.

Verder kunt u bij ons ook terecht voor mest en alle hulpmiddelen voor een de aanleg. Daarnaast ontvangt u bij de aankoop altijd handige informatie en instructievideo's. Ook kunt u een groendak laten aanleggen door onze experts via onze aanlegservice!

 Direct van de kwekerij
 Minimaal 95% begroeid
 Binnen 5 werkdagen geleverd & aangelegd
 Géén bezorgkosten vanaf €500,-
 Advies op maat

Bestel nu voordelig & online in onze webshop!

Subsidie aanvragen
Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

  Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

  Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

  Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

  Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

  Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

  Dakinspectie aanvragen
  Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.