Sedumdak aanleggen

Sedumdak aanleggen

Een sedumdak biedt vele voordelen ten opzichte van een traditioneel dak zoals een betere energie-efficiëntie, een beter stormwaterbeheer, luchtzuivering, biodiversiteit en een grotere schoonheid. Het aanleggen van een sedumdak is een milieuvriendelijke en onderhoudsarme dakoplossing. Groendak aanleggen maakt ook onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen en is een uitstekende manier om de energiekosten te verlagen en de levensduur van uw dak te verdubbelen of verdrievoudigen. Sedumdaken zijn veel meer dan een esthetische toevoeging. Ze zien er dus niet alleen goed uit, maar biedt ook bewezen economische en ecologische voordelen.

Waar bent u naar op zoek?

Zelf sedumdak aanleggen

Een groendak is eenvoudig aan te leggen voor doe-het-zelvers. U ontvangt altijd bij uw aankoop ook handige informatie. Hierin vindt u een uitgebreid stappenplan, opbouwplan en instructievideo's. Vegetatiematten kunt u gemakkelijk zelf plaatsen en bijsnijden, maar het vergt natuurlijk wel tijd en energie. Onze sedum cassettes en sedumtrays zijn kant-en-klaar. Deze varianten kunt u dus direct gemakkelijk plaatsen op uw dak.

Sedumdak laten aanleggen door Easy Sedum

Het aanleggen van een sedumdak of groendak vergt uiteraard enige tijd en moeite. Heeft u dit niet of wilt u toch graag de aanleg uitbesteden aan specialisten? Geen enkel probleem! Met de aanlegservice van Easy Sedum kunt u in een handomdraai de aanleg bestellen. Ons ervaren team zorgt binnen 5 werkdagen voor de realisatie van uw sedumdak.

In ons assortiment vindt u aanlegservices voor elk type sedumdak. Wij leggen sedumdaken aan conform de FLL-richtlijnen. Een sedumdak laten aanleggen door Easy Sedum is dus makkelijk geregeld, tijdbesparend, goed aangelegd en snel gerealiseerd met een direct groen resultaat!

Groendak aanleggen kosten

De kosten voor het aanleggen van een sedumdak variëren erg per project, want ieder dak is natuurlijk anders. Ook zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren zoals oppervlakte van het dak, dakhelling, dakbedekking, maar bij Easy Sedum kunt u voor een vaste lage prijs de aanleg van uw sedumdak uitbesteden. Hoe handig is dat!

Kies uit onze verschillende aanlegservices, vul het aantal vierkante meters in die u wilt aanleggen en Easy Sedum regelt de rest. Ook kunt u een offerte voor de aanleg van uw sedumdak aanvragen om meer duidelijkheid en inzicht te krijgen in de kosten. Dit is vooral handig in het geval van grind op uw dak of veel vierkante meters. In een offerte van Easy Sedum krijgt u een nauwkeurige schatting van de kosten van een groendak en waar deze kosten vandaan komen. Bekijk ook onze pagina over subsidies om de kosten mogelijk lager te houden

Groendak aanleggen subsidie

Voor het aanleggen van een sedumdak kunt u subsidie aanvragen bij de gemeente en/of het waterschap. Het subsidiebedrag, dat u kunt ontvangen voor een sedumdak/groendak, verschilt per gemeente. Het is ook afhankelijk van het type sedumdak. De subsidies kunnen oplopen tot wel € 40,- per m². Dankzij deze aantrekkelijke subsidies kunnen de kosten van de aanleg van uw sedumdak ook aanzienlijk worden verlaagd. Gemiddeld vergoeden gemeentes 20% tot 50% van de gemaakte kosten.

Waarom kiezen voor Easy Sedum?

Bij Easy Sedum heeft u de keuze uit verschillende aanleg opties en soorten groendaken zoals traditioneel, lichtgewicht, cassettes en meer. Dankzij ons grote assortiment kunt u een groendak uitzoeken, die het beste bij u past, en de aanleg uitbesteden. We denken ook uiteraard graag met u mee. Op al onze daken wordt uitsluitend hoogwaardige sedum, begroeid met 13 soorten sedumplantjes, aangelegd. U kunt bij Easy Sedum dus rekenen op topkwaliteit tegen een scherpe prijs.

Ervaring met elk type sedumdak
Aanleg conform de FLL-richtlijnen
Gemakkelijk en snel geregeld
Volledige ontzorging
Direct groen resultaat

Groendak op plat, schuin en rond dak

Een groendak is mogelijk op een plat, schuin en rond dak. Sedum aanleggen op een plat dak is een geweldige keuze! Vrijwel alle platte daken zijn geschikt voor het plaatsen van sedum. Hellende en ronde daken zijn net zo geschikt voor het plaatsen van sedum als platte daken. Het vereist wel een aantal aanpassingen en is maatwerk. Hierover geven onze adviseurs u graag advies!

Wanneer een sedumdak aanleggen?

Sedumdaken kunnen gedurende het gehele jaar worden aangelegd met uitzondering van extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en vorst. Een groendak kan dus in elk seizoen worden aangelegd. Elk seizoen, zoals de lente of herfst, heeft weer zijn eigen unieke voordelen.

Sedumdak zelf aanleggen

Opbouw aanleg sedumdak

De opbouw van een sedumdak kan erg variëren. Hieronder vindt u de meest gekozen opbouw van een sedumdak.

1. Wortelwerende folie 

Een wortelwerende folie is een folie speciaal gemaakt om uw dak te beschermen tegen de wortels van het sedum. Bij aanleg is het belangrijk dat de stukken folie elkaar overlapping met 50 centimeter.

2. Drainagesysteem

Drainage speelt een belangrijke rol bij groene daken. Het slaat water op om te gebruiken tijdens droge periodes en zorgt tijdens extreme regenval juist voor een verbeterde afvoer van hemelwater. Daarnaast belucht het drainagesysteem de wortels van de sedumplant.

3. Substraat

De substraatlaag dient als voedingsrijke ondergrond voor de sedumplanten. Het is ideaal voor de aanleg van sedumdaken, omdat onkruid er niet goed op groeit terwijl sedumplanten er op gedijen. Op een traditioneel sedumdak wordt een extensieve substraat geplaatst, terwijl lichtgewicht sedumdaken een substraatrol gebruiken gemaakt van steenwol.

5. Sedum

Sedummatten zijn gemaakt van een biologisch afbreekbaar materiaal waar sedumplanten zich doorheen hebben geworteld. Op onze sedummatten vindt u tien tot dertien verschillende soorten vetplanten.

6. Grindstrook

Grind wordt geplaatst bij de randen. Zo wordt er een vegetatie-vrije zone gecreëerd. Hierdoor voorkomt de grindstrook dat substraat en andere kleine materialen in de afvoer terecht kunnen komen. Het plaatsen van een grindstrook voorkomt verstoppingen in de hemelwaterafvoeren.

hulp nodig bij een sedumdak
Heeft u zelf geen tijd voor de aanleg?
U kunt uw groendak ook laten aanleggen door Easy Sedum!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte voor het aanleggen van uw groendak aan!

  Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

  Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

  Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

  Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

  Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

  Dakinspectie aanvragen
  Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

   Subsidie aanvragen
   Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

    Vraag vrijblijvend een offerte aan
    U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

     We leren u graag beter kennen

     Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

     Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

     ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
     ✓ Beschermdoek 300gr
     ✓ Drainage 20mm
     ✓ Extensief daktuinsubstraat
     ✓ Sedummatten

     Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

     Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

     Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

     Randafwerking sedumdak

     Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

     Welke type sedumdak kopen

     Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

     ✔ Traditioneel sedumdak
     ✔ Lichtgewicht sedumdak
     ✔ Super lichtgewicht sedumdak
     ✔ Sedumdak cassettes
     ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

     Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

     Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

     Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

     Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.