Sedumdak subsidie

Sedumdak subsidie

Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties verstrekken subsidie om de aanleg van sedumdaken te stimuleren. Ook zij zien in hoe belangrijk een sedumdak is voor het milieu en het leefklimaat.

Een sedumdak biedt vele voordelen ten opzichte van een traditioneel dak. Zo zorgt een sedumdak voor schonere lucht, hogere biodiversiteit, meer wateropslag, lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie en energiebesparing in de omgeving.

Easy Sedum betekent

Advies bij uw subsidieaanvraag
Binnen één werkdag een indicatie op uw aanvraag
Assistentie van ervaren adviseurs
Een gemakkelijk aanvraagproces

Subsidiecheck groendak

Ontdek hoeveel sedumdak subsidie u kunt ontvangen voor uw woning, bedrijf of project

Subsidiecheck groendak? Vul ons subsidieformulier in en ontvang binnen één werkdag een persoonlijke reactie over uw subsidiemogelijkheden. Daarnaast krijgt u kosteloos advies en ontvangt u een prijsindicatie.

Of neem telefonisch contact met ons op:
085 060 18 25

Wij zijn bereikbaar op doordeweekse dagen bereikbaar van 08:30 - 22:00. U kunt ons ook mailen [email protected]

Subsidiecheck van Easy Sedum

  Hoeveel sedumdak subsidie voor een groendak?

  Het subsidiebedrag, dat u kunt ontvangen voor een sedumdak/groendak, verschilt per gemeente. Het is ook afhankelijk van het type sedumdak. De subsidies kunnen oplopen tot wel € 40,- per m². Dankzij deze aantrekkelijke subsidies kunnen de kosten van uw sedumdak aanzienlijk worden verlaagd. Gemiddeld vergoeden gemeentes 20% tot 50% van de gemaakte kosten.

  Sedumdak subsidie

  Waarom sedumdak subsidie?

  Sedumdaken hebben veel voordelen voor mens en milieu. Zo verhoogt een sedumdak biodiversiteit in de omgeving, zorgt het voor een schonere lucht en vermindert het de piekbelasting op het riool. Dit zijn redenen waarom gemeenten en andere overheidsinstanties subsidies verstrekken voor het aanleggen van een sedumdak.

  Verhoging biodiversiteit
  Stimulering luchtkwaliteit
  Absorbering regenwater

  Waterafvoer

  Sedumdaken dragen bij aan de waterhuishouding van de stad. Waterhuishouding is de term voor het organiseren van het afvoeren en zuiveren van verschillende soorten water, waaronder afval- en hemelwater. Steeds vaker gebeurt het dat er straten in steden overstromen wanneer het heel hard regent. Door deze overstromingen zijn lokale gemeentes het stedelijk waterbeheer steeds belangrijker gaan vinden.

  Extreme regenval kan naast overstromingen ook voor andere problemen zorgen die steden willen voorkomen. Denk aan bodemdaling, onbegaanbare wegen en het uitvallen van de stroom. Deze problemen zorgen voor extra kosten die bespaard kunnen worden met behulp van sedumdaken. Vetplantjes absorberen veel regenwater en zorgen ook voor de verdamping. Dat stabiliseert de grondwaterpeil, vermindert piekbelastingen op het riool en vermindert de kans op overstromingen.

  Milieuvoordelen

  Gemeenten geven ook een subsidies voor sedumdaken vanwege de vele klimaatvoordelen. groendaken zorgen o.a. voor meer biodiversiteit. Ze creëren meer leefomgeving voor allerlei insecten, vogels en vlinders. Daarnaast zorgen de vetplantjes voor een schonere lucht door fijnstof uit de lucht te filteren. Ook zetten ze CO2 om in zuurstof. Hierdoor zorgt het voor een schonere lucht in uw omgeving.

  Verhoging levenskwaliteit

  Wonen en werken in een groene omgeving heeft een positief effect op humeur en algemene gesteldheid. Bovendien zorgt het ook voor stressvermindering en ontspanning. Daarnaast kan een sedumdak de omgevingstemperatuur verlagen. Hierdoor voorkomt het hittestress, zeker in steden waar de hitte vaak wordt vastgehouden en waar weinig groen is. Om deze redenen geven lokale overheden ook subsidies voor sedumdaken.

  Gemakkelijk subsidie voor een sedumdak aanvragen

  Vereiste documenten verzamelen
  Aanvraagformulier invullen
  Uw aanvraag versturen

  Hulp nodig bij uw subsidieaanvraag? Onze adviseurs assisteren u graag en nemen de subsidieaanvraag uit handen. Vraagt uw gemeente om bepaalde documenten? Neem contact met ons op en we sturen u de documenten op.

  Waar kan ik sedumdak subsidie aanvragen?

  Met een sedumdak helpt u mee aan een groene toekomst en verbeterd milieu. Daarom stimuleren gemeenten en andere overheidsinstanties zoals waterschappen de aanleg van deze daken. Dit doen ze vaak in de vorm van een financiële subsidie.

  Er is momenteel geen nationale subsidie voor sedumdaken. Dit betekent dat de hoogte van de mogelijke vergoeding sterk verschilt per gemeente of provincie. Of er ook subsidies beschikbaar zijn hangt ook af van de regio. Zo kunt u in de ene provincie subsidie aanvragen bij het waterschap, terwijl dat in een andere provincie via uw gemeente geregeld kan worden. Sommige gemeenten verstrekken zelfs buurtsubsidies. In enkele regio’s zijn er helaas nog geen subsidiemogelijkheden.

  Vragen over subsidies in uw situatie? Neem contact met ons op!

  Voorwaarden subsidie sedumdak

  Provincies, waterschappen en gemeenten bepalen welke voorwaarden gelden om in aanmerking te komen voor een sedumdak subsidie. Zij bepalen ook de hoogte van de subsidie. De voorwaarden verschillen per gemeente, maar in de meeste gevallen kan u rekening houden met de volgende voorwaarden:

  Dakoppervlak

  Het dak moet een minimale oppervlakte hebben van x aantal vierkante meters om subsidie te krijgen. Deze vierkante meters mogen verspreid worden over meerdere daken. Is uw dak dus niet groot genoeg? Benader dan even uw buren en vraag of zij ook interesse, zodat jullie samen wél in aanmerking komen voor een subsidie.

  Waterbergingscapaciteit

  Gemiddeld moet het sedumdak een waterbergend vermogen van minimaal 25 liter per vierkante meter hebben. Bekijk dus goed voor welk type sedumdak u kiest.

  Jaar van woningbouw

  In de meeste gemeenten moeten woningen minimaal 5 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een sedumdak subsidie. Zoek daarom even op hoe oud uw woning is, als u hiervan niet zeker bent.

  Deadline aanvraag

  De deadline voor het aanvragen van een subsidie is vaak aan het einde van het jaar. Daarnaast hebben veel gemeenten ook een jaarlijks budget voor de financiering van sedumdak subsidies. Als het budget volledig is gebruikt, kunt u pas in het volgende jaar weer een aanvraag doen. Dien uw aanvraag dus altijd zo snel mogelijk in!

  Maximaal subsidiebedrag

  Gemeentes stellen de hoogte van de subsidie vast op een vast bedrag per vierkante meter, maar hanteren ook een maximaal totaalbedrag per aanvraag.

  Uitvoeringstermijn

  Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt u vaak een uitvoeringstermijn waaraan u moet voldoen. Dit betekent dat uw sedumdak binnen een bepaalde tijd moet worden geplaatst. Het termijn is meestal één jaar. Bij sommige gemeenten geldt dat subsidieaanvragen voor sedumdaken na oplevering worden gedaan.

  Telefoon: 085 - 060 18 25
  Bereikbaar van
  Maandag t/m vrijdag
  08:30 - 22:00

  Sedumdak subsidie

  Doe de online subsidiecheck van Easy Sedum en ontdek hoeveel sedumdak subsidie u kunt ontvangen voor uw woning, bedrijf of project. Vul ons subsidieformulier in en ontvang binnen één werkdag een persoonlijke reactie over uw subsidiemogelijkheden. Daarnaast krijgt u kosteloos advies en ontvangt u een prijsindicatie.

  Ontdek hoeveel sedumdak subsidie u kunt ontvangen!

   Sedumdak subsidie per gemeente

   Staat uw gemeente of stad niet in onze onderstaande lijst? Gebruik dan de groene subsidiewijzer of neem contact met ons op en wij zoeken het uit voor u! Ook kunt u rechtstreeks informatie opvragen bij uw gemeente.

   Veelgestelde vragen over subsidie sedumdak

   Elke gemeente stelt eigen voorwaarden en geeft een ander subsidiebedrag. In de meeste gevallen moet u rekening houden met deze voorwaarden:

   • Aantal m² dakoppervlakte
   • Waterbergend vermogen
   • Bouwjaar woning of bedrijfspand
   • Deadline aanvraag
   Het subsidiebedrag, dat u kunt ontvangen voor een sedumdak/groendak, verschilt per gemeente. Ook hangt dit van het type sedumdak. In sommige gemeenten is het mogelijk om 50% van de investeringskosten van een sedumdak als subsidie te ontvangen.
   U start met de online subsidiecheck van Easy Sedum. Binnen één werkdag ontvangt u een persoonlijke reactie hoeveel subsidie u kunt krijgen in uw situatie. Vervolgens moet u de benodigde documenten bij elkaar verzamelen zoals het aanvraagformulier en de offerte. Verder vult u alles netjes in en stuurt u uw aanvraag naar uw gemeente.

   Hulp nodig bij uw subsidieaanvraag? Onze adviseurs assisteren u graag en nemen de subsidieaanvraag uit handen.
   Vraagt uw gemeente om bepaalde documenten? Neem contact met ons op en we sturen u de documenten op.
   Een subsidieplafond is het bedrag dat gedurende een periode ten hoogste beschikbaar is voor de verstrekking van subsidies. Iedere overheidsinstantie heeft een bepaald budget vastgesteld voor groene subsidies. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij uw aanvraag. Veel overheidsinstanties vermelden op hun eigen sites of het plafond al is bereikt. In veel gevallen kunt u het jaar erop alsnog aanspraak maken op de subsidie.

   Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

   Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

   Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

   Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

   Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

   Dakinspectie aanvragen
   Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

    Subsidie aanvragen
    Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

     Vraag vrijblijvend een offerte aan
     U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

      We leren u graag beter kennen

      Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

      Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

      ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
      ✓ Beschermdoek 300gr
      ✓ Drainage 20mm
      ✓ Extensief daktuinsubstraat
      ✓ Sedummatten

      Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

      Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

      Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

      Randafwerking sedumdak

      Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

      Welke type sedumdak kopen

      Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

      ✔ Traditioneel sedumdak
      ✔ Lichtgewicht sedumdak
      ✔ Super lichtgewicht sedumdak
      ✔ Sedumdak cassettes
      ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

      Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

      Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

      Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

      Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.