Sedumdak kosten

Bent u geïnteresseerd in een sedumdak? Dan is het handig om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de gemiddelde kosten hiervan. Wat kost een sedumdak? Dit verschilt per dak, want elk dak is anders. Het is ook afhankelijk van een aantal factoren zoals het type dakbedekking, opbouw sedumdak en soort dak. De prijzen kunnen dus erg variëren.

Kosten sedumdak per m2

De gemiddelde kosten van een sedumdak variëren tussen de €40 en €65 per vierkante meter. Dit bedrag is inclusief btw en exclusief aanleg. Met aanleg variëren de gemiddelde kosten tussen de €65 en €85 per vierkante meter. Het is handig om te weten dat hoe groter het dakoppervlakte, hoe lager de kosten. Ook kunt u bij Easy Sedum groepskorting ontvangen als bijvoorbeeld de buren meedoen of de hele straat meedoet! Daarnaast kunt u ook in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeenten, provincie of waterschap. Dit kan helpen de kosten van een sedumdak lager te maken.

Sedumdak kosten

Factoren die een rol spelen bij een sedumdak

Plat, hellend, rond dak?
Opbouw sedumdak
Type dakbedekking

Opbouw sedumdak

Hoe zijn de kosten van een sedumdak opgebouwd? Dit is een goede vraag! De grootste kostenpost is de aanschaf van de verschillende bouwlagen van het sedumdak zoals beschermdoek, drainage, substraat en sedum. Indien u kiest voor onze aanlegservice kunnen er meer kosten bijkomen. U kunt uiteraard ook uw sedumdak zelf aanleggen om de kosten te verlagen.
Een goed opgebouwd sedumdak bestaat uit minimaal vier lagen:

✔ Beschermlaag
✔ Drainagelaag
✔ Substraatlaag
✔ Vegetatielaag

Deze opbouw wordt het meest gekozen en kost gemiddeld €48 per vierkante meter. Ook vindt u kant-en-klare systemen in ons assortiment zoals sedumtrays en sedum cassettes. Deze zijn relatief duurder dan een vierlagensysteem. Verder moet u rekening ermee houden dat bij het plaatsen van sedum op schuine en ronde daken extra maatregelen moeten worden genomen. Hierdoor kunnen de kosten verschillen. Het plaatsen van een sedum op een plat dak is voordeliger, omdat het minder tijd en kennis vereist.

De huidige dakbedekking is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de gemiddelde kosten voor uw sedumdak. Uw huidige dakbedekking kan verouderd of niet geschikt zijn voor sedum. In dit geval kunt u ervoor kiezen om uw dakbdekking te laten renoveren door Easy Sedum. Na de dakrenovatie heeft u 10 jaar garantie op waterdichtheid en gaat uw sedumdak twee tot drie keer langer mee.

Sedumdak aanleggen kosten

Het aanleggen van een sedumdak door onze experts varieert tussen de €16 en €25 (incl. btw) per vierkante meter. Dit geldt voor platte en licht hellende daken. Bij schuine en ronde daken kunnen de aanlegkosten verschillen. Het vereist meer tijd en kennis van experts. De aanleg van een sedumdak met zonnepanelen is bij Easy Sedum ook mogelijk. Echter is dit wel maatwerk. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Onderhoud sedumdak kosten

Een sedumdak is een milieuvriendelijke en onderhoudsarme dakoplossing, maar vereist toch enig onderhoud. Zo moet u minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om uw sedumdak in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud van een sedumdak zijn te verdelen in drie categorieën: onkruid verwijderen, bemesting en bewatering.

Heeft u zelf geen tijd voor het onderhouden van uw sedumdak? Geen probleem! U kunt het onderhoud van uw sedumdak ook uitbesteden aan Easy Sedum! Onze experts komen langs op locatie voor een onderhoudsronde. Bij Easy Sedum kunt u dus ook terecht voor voordelige onderhoudsbeurten. De kosten van onze onderhoudsbeurten variëren tussen de €100 en €250 per dak. U kunt het onderhoud van uw sedumdak ook gemakkelijk zelf uitvoeren met onze meegeleverde instructies.

Besparen

Subsidies

Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties verstrekken subsidie om de aanleg van sedumdaken te stimuleren. Ook zij zien in hoe belangrijk een sedumdak is voor het milieu en het leefklimaat.

Het subsidiebedrag, dat u kunt ontvangen voor een sedumdak/groendak, verschilt per gemeente. Het is ook afhankelijk van het type sedumdak. De subsidies kunnen oplopen tot wel € 40,- per m². Dankzij deze aantrekkelijke subsidies kunnen de kosten van uw sedumdak aanzienlijk worden verlaagd. Gemiddeld vergoeden gemeentes 20% tot 50% van de gemaakte kosten.

Zelf aanleggen

Het kiezen voor zelf aanleg bij het kopen van uw sedumdak verlaagt de totale kosten. Bij zelf aanleg kunt u eenvoudig en voordelig sedumproducten en alle hulpmiddelen bestellen in onze webshop. Bij uw aankoop ontvangt u ook altijd extra informatie en handige instructievideo’s. Op deze manier maken we de aanleg van een sedumdak zo makkelijk mogelijk. Bovendien is het een leuke klus voor doe-het-zelvers!

U kunt er ook altijd voor kiezen om de aanleg uit te besteden aan onze experts. Het aanleggen van een sedumdak op schuine en ronde daken vereisen meer ervaring en kennis. De aanleg van dit soort sedumdaken is maatwerk en wordt gedaan door onze experts.

Wat zijn de kosten voor een sedumdak in uw situatie?

Vul ons contactformulier in en ontvang binnen één werkdag een persoonlijke bericht over de kosten van een sedumdak in uw situatie. Daarnaast krijgt u kosteloos advies en ontvangt u direct een indicatie van de totale kosten.

Kosten sedumdak m2
Ontvang een prijsindicatie!

  We leren u graag beter kennen

  Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

  Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

  Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

  Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

  Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

  Dakinspectie aanvragen
  Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

   Subsidie aanvragen
   Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

    Vraag vrijblijvend een offerte aan
    U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

     We leren u graag beter kennen

     Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

     Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

     ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
     ✓ Beschermdoek 300gr
     ✓ Drainage 20mm
     ✓ Extensief daktuinsubstraat
     ✓ Sedummatten

     Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

     Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

     Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

     Randafwerking sedumdak

     Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

     Welke type sedumdak kopen

     Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

     ✔ Traditioneel sedumdak
     ✔ Lichtgewicht sedumdak
     ✔ Super lichtgewicht sedumdak
     ✔ Sedumdak cassettes
     ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

     Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

     Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

     Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

     Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.