Sedummatten

Sedummatten kopen

Onze sedummatten worden vaak toegepast bij groendaken, maar zijn zeker ook geschikt voor in de tuin. Ze zorgen voor direct groen resultaat. Elke mat voorgekweekt met kleine volwassen sedumplantjes en heeft een minimale begroeiing van 95%. Daarnaast zijn ze erg eenvoudig aan te leggen en onderhoudsarm.

Shop met korting

Toont alle 4 resultaten

Sedummatten

Easy Sedummatten zijn kant-en-klaar. Ze zijn eenvoudig te plaatsen op platte en licht hellende daken om direct een mooi groen groendak te realiseren. De rollen worden geproduceerd conform FLL richtlijnen.

Wat is een sedummat?

Een sedummat, ook wel vegetatiemat genoemd, is een mat, die bestaat uit verschillende soorten sedumplantjes, die gemakkelijk te installeren is op het dak of in de tuin. Ze zijn begroeid met 10 tot 12 verschillende sedumsoorten. Sedum matten hebben een bloeiperiode van ongeveer vijf weken, met kleurrijke dakbloemen van april tot september.

De voordelen

Onze sedummatten brengen ook vele voordelen met zich mee. Het plaatsen van sedummatten op uw dak verlengt de levensduur van uw dakbedekking. Verder zorgt het voor een isolerend effect en de absorbering van regentwater. Daarnaast zorgt een sedummat voor een schonere lucht in de omgeving door het filteren fijnstof uit de lucht.

Sedumdak klantenservice

Sedummatten subsidie

Een groendak heeft een positief effect op het milieu, omdat de sedumplantjes fijnstof en CO2 opnemen uit de lucht. Verder verhoogt het de biodiversiteit in de omgeving. Ook absoberen de vetplantjes veel regenwater. Hierdoor kunt u bij veel gemeentes subsidie aanvragen. Gemeentes vergoeden gemiddeld tussen de 20% tot 50% van de investeringskosten van groendaken om de aanleg te stimuleren.

Het verschilt per gemeente hoeveel subsidie u precies krijgt voor het aanleggen van een groendak. Een van de factoren die meetelt, is de oppervlakte van uw dak. De ene gemeente heeft ook haar eigen voorwaarden waaraan u moet voldoen om deze subsidie te ontvangen. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen? Doe de online subsidiecheck!

Sedumdak met sedummatten

Een topkwaliteit groendak bestaat uit de volgende lagen:

Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
Beschermdoek 300gr
Drainage 20R
Extensief sdaktuinubstraat
Vegetatiemat

Een groendak zorgt een isolerend effect, zodat u in de zomer koel en in de winter warm blijft. Ook gaat uw dakbedekking 2-3 keer langer mee.

Aanleg

Sedummatten zijn eenvoudig aan te leggen voor doe-het-zelvers. U ontvangt ook altijd bij uw aankoop handige informatie en instructievideo’s. U kunt ze dus gemakkelijk zelf plaatsen, maar het vergt natuurlijk wel tijd en energie. Heeft u dit niet of lukt het niet om het zelf te doen? Dan nemen wij graag de aanleg voor u uit handen.

Wanneer sedummatten dak aanleggen?

Sedummatten kunnen gedurende het gehele jaar worden geplaatst met uitzondering van extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en vorst. Ze kunnen dus in elk seizoen worden geplaatst. Elk seizoen, zoals de lente of herfst, heeft weer zijn eigen unieke voordelen.

Specificaties

▪ Afmetingen | 60 x 200 (cm)
▪ Soorten sedum | 10-12 soorten
▪ Begroeiing | minimaal 95%
▪ Hardheid | koude- en hittebestendig
▪ Materiaal | kokosvezelmat
▪ Verzadigd gewicht | 20 kg/m²
▪ Dikte | 2-4 cm
▪ Installatie | eenvoudig

Beplanting mat

• Acre Golden Carpet
• Album
• Floriferum
• Hybridum Czars Gold
• Kamtschaticum
• Reflexum Rupestre
• Sexangulare
• Spurium Coccineum Purple Carpe
• Summer Glory
• Stoloniferum

Sedummatten voor in de tuin

Sedummatten zijn erg populair op daken, maar ze zijn zeker ook geschikt als bodembedekkers. Zo kunt u onze sedummatten ook plaatsen in uw tuin. Onze dicht beplante sedummatten maken het voor onkruid moeilijker om zich over uw tuin te spreiden. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud. Dit betekent minder snoeien, schoffelen of wieden. Een ander voordeel is dat u dankzij onze sedummatten in een mum van tijd een prachtig groen eindresultaat krijgt in uw tuin!

Sedummatten kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk sedummatten online kopen. Ze zijn per m² te bestellen. Ook vindt u in ons assortiment complete sedumdak pakketten.

Ze zijn gekweekt op een afbreekbare kokosvezelmat met daarop een uitgebalanceerd mineraal daktuinsubstraat met RAG gecertificeerde componenten. Ze zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

✔ Direct van de kwekerij
✔ Geproduceerd conform FLL richtlijnen.
✔ Binnen 5 werkdagen geleverd
✔ Géén bezorgkosten vanaf €500,-
✔ Advies op maat

Bestel nu voordelig & online in onze webshop!

sedummatten

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen sedummatten en sedum cassettes zit in de opbouw, installatie, verzadigd gewicht en wateropslag. Bij sedum cassettes zit alles in één. Ze zijn kant en klaar en kunnen direct worden geplaatst op het dak. Dit is niet het geval bij sedummatten. Bij sedummatten moet er eerst nog een drainage en substraatlaag worden plaatsen. Verder zit er verschil in het verzadigde gewicht. Het verzadigde gewicht van sedummatten is vele malen lager dan van cassettes. Zo zijn sedum matten vaker geschikt voor groendaken. Ze absoberen wel minder water dan cassettes.
Sedummatten zijn geschikt voor platte of lichthellende daken (afhankelijk van opbouw). Ter bescherming van uw dakbedekking adviseren wij om een wortelwerende folie onder de matten te plaatsen. Verder moet u rekening houden met het totale verzadigde gewicht per vierkante meter m.b.t de draagkracht van het dak. Het gewicht van onze sedumatten is bij verzadiging 20 kg per vierkante meter.
Ja, voor het aanleggen van een sedumdak met sedummatten kunt u subsidie aanvragen. Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties verstrekken deze subsidie om de aanleg van groendaken in Nederland & België te stimuleren. Ook zij zien in hoe belangrijk een sedumdak is voor het milieu en het leefklimaat. Elke gemeente stelt eigen voorwaarden en geeft een ander subsidiebedrag. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen? Doe de online subsidiecheck!
Onze sedummatten zijn onderhoudsarm, maar vereisen toch enig onderhoud om er op hun best uit te blijven zien. Hieronder vallen ingewaaide onkruiden verwijderen, bemesten en bewatering.

Het is belangrijk om ingewaaide onkruiden van tijd tot tijd te verwijderen. Verder nemen sedummatten zelf al veel water op, dus het is belangrijk om te onthouden dat extra water alleen vereist is bij langdurige droogte. Ook moet een sedumdak twee maal per jaar bemest worden. De beste tijd om te bemesten is eind april en begin september. Dit zorgt voor een gelijkmatige toevoer van voedingsstoffen waardoor het sedum er goed blijft uitzien.
Ja, u kunt een sedumdak met sedummatten betreden, maar alleen als het nodig is. Het is namelijk niet de bedoeling om erop te lopen, maar ook geen probleem als u bijvoorbeeld de jaarlijkse onderhoudsronde wilt doen. Voor dat soort gevallen is het lopen op sedum prima. Verder is het wel af te raden om op sedum te lopen als de planten bevroren zijn, dus wees voorzichtig tijdens vriestemperaturen.

Wilt u toch uw groendak betreden? Dit is mogelijk door de plaatsing van tegels tussen het sedum. Neem contact met ons op voor extra informatie.
Subsidie aanvragen
Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

  Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

  Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

  Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

  Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

  Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

  Dakinspectie aanvragen
  Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.