Sedum kruidenmat

Onze sedum kruidenmat is beplant met verschillende soorten sedumplantjes en 25 bloeiende kruiden. Dit maakt het een unieke gevarieerde en kleurrijke sedum dakbedekking. De samenstelling van de beplanting heeft een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders en draagt daardoor bij aan de verhoging van biodiversiteit in de omgeving! De mat is ontworpen om op een groendak, sedumdak, daktuin en in de tuin geplaatst te worden. Het is gemakkelijk aan te leggen en passend te maken. De plantjes in onze sedum kruidenmat groeien op een biologisch afbreekbare kokosvezelmat en bij levering is de mat altijd voor minimaal 95% begroeid. Onze kruidenmatten worden geproduceerd conform FLL richtlijnen.

Onze sedum kruidenmat is per m² verkrijgbaar. Vul het aantal benodigde m² in en voeg het eenvoudig toe aan uw winkelwagen. Wij regelen de rest! Houd rekening met 8% snijverlies. Snelle levering: binnen 5 werkdagen.

Sedum kruidenmat voordelen

De voordelen van een sedum kruidenmat zijn talrijk. Het verbetert bijvoorbeeld de luchtkwaliteit door fijnstof te filteren en CO2 op te nemen. Het aanleggen van sedum kruidenmatten verlengt ook de levensduur van uw dakbedekking door de bescherming tegen UV-straling. Verder zorgt het voor een isolerend effect. Zo blijft het in de winter binnenshuis warmer en in de zomer wat koeler. Dit bespaart geld op kosten van verwarming of airconditioning. Daarnaast helpt een sedum kruidenmat bij het tegengaan van wateroverlast door regenwater op te vangen en te retenteren, waardoor er minder water in de riolen terechtkomt en er zo dus minder kans is op overstromingen. Ook biedt het een leefomgeving voor dieren en insecten, wat bijdraagt aan de verbetering van de biodiversiteit in stedelijke gebieden.

Specificaties

 • Geschikt voor platte en licht hellende daken met een hellingsgraad van 0 tot 10 graden
 • Vegetatie: sedum en bloeiende kruiden
 • Dikte: 3-6 cm
 • Afmetingen: 60 x 200 cm (andere afmetingen in overleg mogelijk)
 • Bedekkingsgraad: 95%
 • Gewicht (droog): 15-20 kg/m²
 • Verzadigd gewicht: 20-25 kg/m²

Sedum gras kruidenmat

Aanleg

Onze sedum kruidenmat is een unieke, kleurrijke en milieuvriendelijke dakbedekking. Een groendak met sedum kruidenmatten is eenvoudig aan te leggen voor doe-het-zelvers. U ontvangt altijd bij uw aankoop ook handige informatie. Hierin vindt u een uitgebreid stappenplan, opbouwplan en instructievideo’s. Vegetatiematten kunt u gemakkelijk zelf plaatsen en bijsnijden, maar het vergt natuurlijk wel tijd en energie. Heeft u dit niet of wilt u toch graag de aanleg uitbesteden aan specialisten? Geen enkel probleem! Met de aanlegservice van Easy Sedum kunt u in een handomdraai de aanleg regelen. Ons ervaren team zorgt binnen 5 werkdagen voor de realisatie.

Onderhoud sedum kruidenmat

Om van de voordelen te blijven genieten is goed onderhoud erg belangrijk. Het grote voordeel is dat het weinig onderhoud vereist, maar dit betekent niet dat u sedum kruidenmatten niet hoeft te onderhouden. Zonder jaarlijks onderhoud kunnen sommige voordelen minder effectief zijn en is er kans op schade aan uw dak.

Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om het in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud zijn te verdelen in vier categorieën: onkruid verwijderen, maaien, bemesting en bewatering. De sedum kruidenmat moet in de herfst gemaaid worden. Dit gebeurt meestal in september na het voltooien van de levenscyclus van bijen. Ook kunt u in de zomer (juni) één keer maaien. Vooral het eerste jaar van de aanleg adviseren wij om twee keer per jaar te maaien. 

In droge periodes is het nodig om de matten van water te voorzien. Extra water geven is alleen nodig bij langdurige droge periodes. Verder moet u twee keer per jaar bemesten. De beste tijd om te bemesten is eind april en begin september. Dit zorgt voor een gelijkmatige toevoer van voedingsstoffen. Controleer de sedum kruidenmat ook minimaal twee keer per jaar op ingewaaide onkruiden en verwijder het direct.

Sedum kruidenmat kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk een sedum kruidenmat online kopen. Verkrijgbaar per m². Ook vindt u in ons assortiment complete sedumdak pakketten. Onze mat is gekweekt op een afbreekbare kokosvezelmat en wordt geproduceerd conform FLL richtlijnen. Het is gemakkelijk te onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

 • Snelle levering: binnen vijf werkdagen
 • Veilig betalen: met iDeal, Apple Pay & meer
 • Hulp nodig? Bel ons 085 – 060 18 25

In ons assortiment vindt u ook andere matten zoals een sedummat, wildflowermat en bees & butterfliesmat

Staffelkorting

Aantal m²    Prijs per m²
6 t/m 10 €38,25
11 t/m 20 €36,95
21 t/m 30 €35,50
31 t/m 40 €34
41 t/m 50 €33,25
51 t/m 60 €32,75
61 t/m 70 €32,25
70 + Offerte aanvragen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een reactie achter

Your rating *

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.