Sedumtray

Onze place ‘n go sedumtray is een kant-en-klare oplossing voor het realiseren van een groendak. Het wordt ook wel een lichtgewicht sedum cassette genoemd en kan worden toegepast op platte en licht hellende daken. De sedumtray zorgt voor een direct groen resultaat. Ze kunnen net als sedumcassettes rechtstreeks op het dak worden geplaatst. De tray bestaat uit meerdere lagen. Onderaan de sedum tray is een drainagelaag die zorgt voor de afvoer van het regenwater. Daarboven op is een laag substraat, waar de sedumplantjes op groeien. De bovenste laag is de vegetatielaag met de sedumplantjes. De combinatie van deze lagen leidt tot optimale groeicondities voor de beplanting. Onze sedumtrays zijn gekweekt met acht verschillende soorten sedum. De tray is gemaakt van van gerecycled polyurethaan schuim.

Voordelen

Een sedumtray heeft vele voordelen. Het zorgt voor een isolerend effect, verlengt de levensduur van de dakbedekking, filtert fijnstoffen en CO2 uit de lucht, absorbeert regenwater, verhoogt biodiversiteit en meer! Sedumtrays hebben vergeleken met standaard sedum cassettes nog een voordeel. Ze zijn lichter in gewicht. Hierdoor is het makkelijker te plaatsen en geschikt voor bijna ieder dak! Verder staat het erom bekend dat ze een uitstekend vermogen hebben om water op te slaan in hun bladeren. Hierdoor kunnen de vetplantjes in de trays overleven in diverse weersomstandigheden en zonder veel verzorging.

Specificaties

Afmetingen | 50 x 50 (cm)
Aantal in m² | 4 stuks
Soorten sedum | 8
Begroeiing | minimaal 95%
Hardheid | koude- en hittebestendig
Materiaal | gerecycled polyurethaan schuim

Verzadigd gewicht | 57,5 kg/m²
Wateropslag | 27,5 kg/m²
Dikte | 7-9 cm
Installatie | eenvoudig

Sedumtray Sedum trayPlace 'n go sedumtray

Lichtgewicht sedum cassette onderhoud

Onze sedumtray is gemakkelijk te onderhouden. Toch vereisen de sedumplantjes enig onderhoud om er op hun best uit te blijven zien. Hieronder vallen ingewaaide onkruiden verwijderen, bemesten en bewatering. Het is belangrijk om ingewaaide onkruiden van tijd tot tijd te verwijderen. Ook adviseren wij u om de sedumtray twee maal per jaar te bemesten. De beste tijd om te bemesten is eind april en begin september. Dit zorgt voor een gelijkmatige toevoer van voedingsstoffen waardoor het sedum er goed blijft uitzien. Verder nemen sedumplantjes zelf al veel water op. De plant kan namelijk heel goed water opslaan in zijn bladeren, maar tijdens droge periodes kunnen de trays wel wat water gebruiken. Het is dus belangrijk om te houden dat de sedumtray alleen extra water nodig heeft bij langdurige droge periodes.

Place ‘n go sedumtray plaatsen

De place ‘n go sedumtray is geschikt voor platte en licht hellende daken. De sedumtray weegt 7-8 kg (droog) en heeft een afmeting van 50×50 cm. De installatie is ook easy! U hoeft ze enkel naast elkaar op uw dak neer te leggen. Een groendak aanleggen was nog nooit zo eenvoudig! Als uw dakbedekking niet wortelwerend is, adviseren wij u eerst een wortelwerend folie te plaasten voor de bescherming van uw dakbedekking.

Bij de aankoop van onze sedum tray ontvangt u ook handige informatie en instructievideo’s. Uiteraard vergt de aanleg wel enige tijd en moeite. Heeft u dit niet of lukt het niet om het zelf te doen? Dan nemen wij graag de aanleg voor u uit handen. Onze experts helpen u graag met onze handige aanlegservice!

Wanneer plaatsen?

Sedumtrays kunnen gedurende het gehele jaar worden geplaatst met uitzondering van extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en vorst. Ze kunnen dus in elk seizoen worden geplaatst. Elk seizoen, zoals de lente of herfst, heeft weer zijn eigen unieke voordelen.

Sedumtray kopen

Verander van uw dak eenvoudig en voordelig in een groendak met onze sedum tray. Deze lichtgewicht sedum cassette maakt het aanleggen van een sedumdak enorm simpel. U hoeft ze alleen neer te leggen en klaar; u kunt direct genieten van uw groendak! Bij Easy Sedum kunt u gemakellijken voordelig een sedumtray kopen.

✔ Direct van de kwekerij
✔ Gemaakt van van gerecycled polyurethaan schuim
✔ Aanlegservice
✔ Advies op maat

Bekijk ook eens onze sedumcassette

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een reactie achter

Your rating *

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.