Extra informatie groendak Easy Sedum

Klantensupport

Extra informatie Easy Sedum

Easy Sedum Logo

Verzending en retourneren

Onze sedumproducten komen direct van onze kweker en worden speciaal voor uw bestelling van het land gehaald. Vervolgens wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden. We streven ernaar om binnen 5 werkdagen in Nederland, België en Duitsland te bezorgen. Heeft u ook gekozen voor onze aanlegservice? Ons team komt langs binnen 7 werkdagen om uw groendak te realiseren. Wij geven u telefonisch of per e-mail updates over de bezorging en het aanlegmoment.

Wilt u een groendak laten bezorgen op een specifieke datum?

Ja, dat kan! Bij Easy Sedum heeft u ook de mogelijkheid om zelf een bezorgmoment voor uw bestelling in te plannen. Neem contact met ons op om uw gewenste datum en mogelijkheden te bespreken. Wij adviseren om een bezorgdatum te kiezen, die één dag voor de aanleg is.

Retourneren

U heeft het recht om binnen 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, de bestelling heeft ontvangen te annuleren, mits u de producten in de originele staat en verpakking zitten en een bewijs van aankoop kan overhandigen (zoals de factuur). Zodra wij de producten hebben ontvangen, ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug. De retourkosten zijn wel voor eigen rekening. Sedum is hiervan uitgezonderd. Versproducten kunnen niet geretourneerd worden, omdat ze snel bederven of verouderen.

Garanties

Dakbedekking garantie

Wanneer u te horen krijgt dat u uw dakbedekking moet laten repareren of vervangen om er een groendak op te kunnen leggen, is dit uiteraard een tegenvaller. Maar wel echt verstandig om te doen. Zo voorkomt u beschadigingen en lekkages op korte termijn. Gelukkig ontvangt u bij Easy Sedum garantie op waterdichtheid en kunt u er zeker van zijn dat uw dak de komende jaren beschermd is tegen lekkages. Deze garantie geeft u gemoedsrust! 

Sedumdaken en groendaken garantie

Onze sedumproducten vallen onder de categorie ‘bederfelijke producten’ (versproducten). Ze komen direct van onze kweker en worden speciaal voor uw bestelling van het land gehaald. Vervolgens wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden. Op onze sedumproducten kunnen wij geen garantie verstrekken. Er zijn namelijk vele factoren van belang op de groei van het sedum. Denk hierbij aan onderhoud, omgeving en weersomstandigheden. Easy Sedum geeft wel de garantie dat bij levering van onze sedumproducten het sedum voor minimaal 95% begroeid is. Dit zorgt voor een direct groen resultaat. 

 • Altijd 100% vers van de kweker 
 • Minimaal 95% begroeid voor direct groen resultaat
 • Kwaliteitsgarantie van de kwekerij

Beste prijs-kwaliteitsgarantie

Natuurlijk wilt u een groendak voor de laagste prijs. Dat begrijpen wij bij Easy Sedum heel goed, maar naast de prijs is ook zekerheid en kwaliteit belangrijk. De zekerheid dat uw bestelling op tijd en met de juiste materialen geleverd wordt. Ook de kwaliteit van het sedum is zeer belangrijk. Easy Sedum werkt uitsluitend met hoogwaardige sedum, begroeid met 10-13 soorten sedum. Verder bieden wij altijd de scherpste prijs aan onze leuke klanten. U kunt bij Easy Sedum dus rekenen op topkwaliteit tegen de scherpste prijs.

Groepskorting

Easy Sedum biedt groepskortingen aan voor klanten die ook andere mensen zoals buren, buurtgenoten, vrienden of familie stimuleren om te vergroenen. Het effect van een sedumdak is nog groter als meerdere personen overwegen om te gaan vergroenen. Hoe meer sedumdaken, hoe groter het positieve effect! Daarom zijn we bij Easy Sedum meer dan bereid om hulp en advies te bieden bij het opzetten van straat- of buurtprojecten. Onze sedumdak adviseurs komen langs op locatie voor extra informatie en bij de aanleg. We maken graag voor u een voorstel op maat. Zo helpt u samen met Easy Sedum om Nederland te vergroenen en levert het u ook een mooi prijsvoordeel op! 

Wilt u een buurt- of wijkproject starten? Neem contact met ons op via +31 85 060 18 25.

Betaalmethoden

Bij Easy Sedum kunt u eenvoudig en veilig betalen. U kunt kiezen voor direct, in termijnen of achteraf betalen. Onze betaalmethoden:

 • iDeal
 • Creditcard 
 • Bankoverschrijving
 • Apple Pay
 • in3: Betaal in 3 termijnen, 0% rente
 • Klarna Achteraf Betalen
 • Bancontact
 • Belfius Direct Net
 • KBC/CBC

 

Meer weten?

Neem contact met ons op via [email protected] voor vragen over verzendingen, retourneren, levertijd, groepskortingen of betaalmethoden.

Extra informatie groendak

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.