Over Easy Sedum, de nr. 1 groendak leverancier in Nederland en België

Easy Sedum heeft ervaring met zowel extensieve als intensieve groendaken. Van kleine woonprojecten tot grote wijkprojecten. Wij begrijpen dat elk dak specifieke kennis en aandacht vereist. Dit geldt voor zowel tijdens de aanleg als na de aanleg. Bij Easy Sedum bieden wij ook uitgebreide onderhoudsdiensten aan voor onze groendaken. Dankzij dit niveau van expertise en service zijn wij uitgegroeid tot een van de toonaangevende aanbieders van groendaken in Nederland en België.

Extra informatie groendak

Het complete aanbod van duurzame dakoplossingen

Bij Easy Sedum kunt u terecht voor het totale plaatje omtrent uw dak(en). Dit is waar wij trots op zijn en onze kracht!

Dakisolatie
Dakisolatie
Dakbedekking
Dakbedekking
Groendak
Groendak
Zonnepanelen
Zonnepanelen

Onze missie

Easy Sedum creëert groene en duurzame dakoplossingen, groendaken en sedumdaken, die het milieu helpen verbeteren en tegelijkertijd mensen een betere levenskwaliteit bieden. Onze missie is om milieuvriendelijke dakoplossingen te bieden voor iedereen en het gemakkelijker te maken om groen te gaan. Wij streven ernaar om alle 'saaie' grijze daken om te toveren in groene, duurzame daken. Wij geloven in het haalbaar maken van duurzaamheid door doelgerichte oplossingen.

Bij Easy Sedum doen we meer dan alleen sedumdaken verkopen. Wij willen mensen inspireren over duurzaamheid en hen kennis bijbrengen over hoe hun keuzes een verschil kunnen maken. Wij zetten ons in om mensen te informeren over manieren waarop zij een milieuvriendelijkere levensstijl kunnen leiden door middel van groene bouwstrategieën tot tips voor energiebesparing.

Circulair bedrijvenpark

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Sedumdak Gouda binnenstad

Grijze

Groene woningen

Sedumdak werkwijze

Grijze

Groene bedrijven

Zakelijk samenwerken

Grijze

Groene wijken

Easy Sedum draagt bij aan

Betere luchtkwaliteit
Hogere biodiversiteit
Opvang regenwater
Gezondere omgeving

Waarom kiezen voor Easy Sedum?

Complete aanbod van duurzame dakoplossingen

Easy Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent het aanleggen van sedumdaken, het isoleren van daken en het renoveren van dakbedekking. Hierdoor geven wij altijd 10 jaar garantie op waterdichtheid en laat u de werkzaamheden uitvoeren bij één partij. Dit is onze kracht! Bij Easy Sedum kunt u dus terecht voor het totale plaatje.

Jarenlang opgebouwde kennis en ervaring

Door onze jarenlang opgebouwde kennis en ervaring hebben wij voor elke project de juiste oplossing, waardoor Easy Sedum de ideale leverancier is voor iedereen die op zoek is naar een sedumdak. Van kleine woonprojecten tot grote wijkprojecten. 

Direct van de kwekerij en snelle verzending

Onze sedumproducten komen direct van onze kweker en worden speciaal voor uw bestelling van het land gehaald. Vervolgens wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden. We streven ernaar om binnen 5 werkdagen in Nederland, België en Duitsland te bezorgen. Heeft u ook gekozen voor onze aanlegservice? Ons team komt langs binnen 7 werkdagen om uw groendak te realiseren. Wij geven u telefonisch of per e-mail updates over de bezorging en het aanlegmoment.

Eigen aanlegservice

Het aanleggen van een sedumdak of groendak vergt uiteraard enige tijd en moeite. Heeft u dit niet of wilt u toch graag de aanleg uitbesteden aan specialisten? Geen enkel probleem! Met de aanlegservice van Easy Sedum kunt u in een handomdraai de aanleg bestellen. Ons ervaren team zorgt binnen 5 werkdagen voor de realisatie van uw sedumdak. In ons assortiment vindt u aanlegservices voor elk type sedumdak. Wij leggen sedumdaken aan conform de FLL-richtlijnen. Een sedumdak laten aanleggen door Easy Sedum is dus makkelijk geregeld, tijdbesparend, goed aangelegd en snel gerealiseerd met een direct groen resultaat!

Zeer scherpe prijzen

Natuurlijk wilt u een groendak voor de laagste prijs. Dat begrijpen wij bij Easy Sedum heel goed, maar naast de prijs is ook zekerheid en kwaliteit belangrijk. De zekerheid dat uw bestelling op tijd en met de juiste materialen geleverd wordt. Ook de kwaliteit van het sedum is zeer belangrijk. Easy Sedum werkt uitsluitend met hoogwaardige sedum, begroeid met 10-13 soorten sedum. Verder bieden wij altijd de scherpste prijs aan onze leuke klanten. U kunt bij Easy Sedum dus rekenen op topkwaliteit tegen de scherpste prijs.

Advies op maat

Bij Easy Sedum kunt u geheel vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met een van onze adviseurs om te kijken welk sedumdak het beste bij u past. Ook kunt u langskomen bij ons om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken. De koffie staat al klaar!

Garanties

Easy Sedum biedt verschillende garanties op geleverde dakwerkzaamheden en groendak projecten!

Dakbedekking garantie

Wanneer u te horen krijgt dat u uw dakbedekking moet laten repareren of vervangen om er een groendak op te kunnen leggen, is dit uiteraard een tegenvaller. Maar wel echt verstandig om te doen. Zo voorkomt u beschadigingen en lekkages op korte termijn. Gelukkig ontvangt u bij Easy Sedum garantie op waterdichtheid en kunt u er zeker van zijn dat uw dak de komende jaren beschermd is tegen lekkages. Deze garantie geeft u gemoedsrust! 

Sedumdaken en groendaken garantie

Onze sedumproducten vallen onder de categorie ‘bederfelijke producten’ (versproducten). Ze komen direct van onze kweker en worden speciaal voor uw bestelling van het land gehaald. Vervolgens wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden. Op onze sedumproducten kunnen wij geen garantie verstrekken. Er zijn namelijk vele factoren van belang op de groei van het sedum. Denk hierbij aan onderhoud, omgeving en weersomstandigheden. Easy Sedum geeft wel de garantie dat bij levering van onze sedumproducten het sedum voor minimaal 95% begroeid is. Dit zorgt voor een direct groen resultaat. 

 • Altijd 100% vers van de kweker 
 • Minimaal 95% begroeid voor direct groen resultaat
 • Kwaliteitsgarantie van de kwekerij

Onze groendak projecten

Hier een collectie van de uiteenlopende sedumdaken en groendaken die wij hebben mogen realiseren.

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.