Sedumtrays

Sedumtrays kopen

Sedumtrays zijn kant en klare lichtgewicht sedum cassettes. Ze zijn direct toepasbaar op het dak en zorgen gelijk voor een groen resultaat. Ideaal voor platte en licht hellende daken. Onze sedum trays zijn voorbegroeid met acht verschillende soorten sedum en hebben een minimale begroeiing van 95%.
✔ Lichtgewicht
✔ Geschikt voor platte en licht hellende daken
✔ Minimaal 95% begroeid
✔ Eenvoudige installatie
✔ Direct resultaat

Shop met korting

Toont alle 2 resultaten

Wat zijn de voordelen van lichtgewicht sedumtrays?

Sedumtrays hebben vele voordelen. Ze hebben een isolerend effect, verlengen de levensduur van de dakbedekking, filteren fijnstoffen en CO2 uit de lucht, absorberen regenwater, verhogen biodiversiteit en meer! Ze zijn dus ecologisch verantwoord, maar hebben ook drie andere unieke voordelen ten opzichte van andere sedumproducten.

Kant-en-klare sedumtrays

Onze sedum trays zijn kant en klaar en direct beschikbaar om te gebruiken. U hoeft niet eerst nog te wachten tot de plantjes voldoende gegroeid zijn, want onze sedumtrays zijn bij levering al voor minimaal 95% begroeid. Daarnaast zijn de lagen al perfect op elkaar gelegd en zitten deze vast geworteld. Het enige wat er nog te doen staat, is aanleggen!

Lichtgewicht sedumtrays

Lichtgewicht sedum cassettes hebben vergeleken met standaard cassettes nog een voordeel. Ze zijn lichter in gewicht. Hierdoor zijn ze makkelijker te plaatsen en geschikt voor bijna ieder dak! Verder staat sedum erom bekend dat ze een uitstekend vermogen hebben om water op te slaan in hun bladeren. Hierdoor kunnen de vetplantjes overleven in diverse weersomstandigheden en zonder veel verzorging.

Sedumtray place 'n go

Place ‘n go sedumtrays zijn te plaatsen op platte en licht hellende daken. De groen dak sedum trays wegen per stuk 7-8 kg (droog) hebben een afmeting van 50x50 cm. De installatie is ook easy! U hoeft ze enkel naast elkaar op het dak neer te leggen. Een groendak aanleggen was nog nooit zo eenvoudig!

Plaatsing sedumtrays

Met onze kant en klare lichtgewicht sedum cassettes, sedumtrays, kunt u op enorm gemakkelijke wijze zelf een sedumdak of groendak aanleggen. U kunt ze direct op het dak plaatsen. Als uw dakbedekking niet wortelwerend is, adviseren wij u eerst een wortelwerend folie te plaasten voor de bescherming van uw dakbedekking.

Bij de aankoop van sedumtrays ontvangt u ook handige informatie en instructievideo's. Uiteraard vergt de aanleg wel enige tijd en moeite. Heeft u dit niet of lukt het niet om het zelf te doen? Dan nemen wij graag de aanleg voor u uit handen. Onze experts helpen u graag met onze handige aanlegservice!

Onderhoud

De sedumtrays zijn gemakkelijk te onderhouden, want ze zijn onderhoudsarm. Toch vereisen de sedumplantjes enig onderhoud om er op hun best uit te blijven zien. Hieronder vallen ingewaaide onkruiden verwijderen, bemesten en bewatering.

Het is belangrijk om ingewaaide onkruiden van tijd tot tijd te verwijderen. Ook adviseren wij u om sedumtrays twee maal per jaar te bemesten. De beste tijd om te bemesten is eind april en begin september. Dit zorgt voor een gelijkmatige toevoer van voedingsstoffen waardoor het sedum er goed blijft uitzien. Verder nemen sedumplantjes zelf al veel water op. De plant kan namelijk heel goed water opslaan in zijn bladeren, maar tijdens droge periodes kunnen de trays wel wat water gebruiken. Het is dus belangrijk om te houden dat sedum trays alleen extra water nodig hebben bij langdurige droge periodes.

Wanneer een groendak aanleggen?

Sedumtrays kunnen gedurende het gehele jaar worden geplaatst met uitzondering van extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en vorst. Ze kunnen dus in elk seizoen worden geplaatst. Elk seizoen, zoals de lente of herfst, heeft weer zijn eigen unieke voordelen.

Opbouw

Sedumtrays bestaat uit meerdere lagen. Onderaan de sedum trays is een drainagelaag die zorgt voor de afvoer van het regenwater. Daarboven op is een laag substraat, waar de sedumplantjes op groeien. De bovenste laag is de vegetatielaag met de sedumplantjes. De combinatie van deze lagen leidt tot optimale groeicondities voor de beplanting. Verder zijn ze gekweekt met acht verschillende soorten sedum. De tray is gemaakt van van gerecycled polyurethaan schuim.

Specificaties sedumtrays

▪ Afmetingen | 50 x 50 (cm)
▪ Aantal in m² | 4 stuks
▪ Begroeiing | minimaal 95%
▪ Hardheid | koude- en hittebestendig
▪ Materiaal | gerecycled polyurethaan schuim
▪ Verzadigd gewicht | 57,5 kg/m²
▪ Wateropslag | 27,5 kg/m²
▪ Dikte | 7-9 cm
▪ Installatie | eenvoudig

Sedumtrays kopen

Verander van uw dak eenvoudig en voordelig in een groendak met onze lichtgewicht sedumtrays. Onze lichtgewicht sedum cassettes maken het aanleggen van een groendak enorm simpel. U hoeft ze enkel neer te leggen en klaar; u kunt direct genieten van uw groendak! Bij Easy Sedum kunt u gemakelijk sedumtrays online kopen. Onze sedumtrays zijn per stuk te bestellen. Ook vindt u in ons assortiment complete groen dak pakketten.

✔ Direct van de kwekerij
✔ Gemaakt van van gerecycled polyurethaan schuim
✔ Binnen 5 werkdagen geleverd
✔ Sedumtrays aanlegservice
✔ Advies op maat

Bestel nu voordelig & online in onze webshop!

sedumdak cassettes lichtgewicht

Sedumtrays subsidie

Sedumtrays hebben een positief effect op het milieu, omdat de sedumplantjes fijnstof en CO2 opnemen uit de lucht. Verder verhoogt sedum biodiversiteit in de omgeving. Ook absobeert sedum veel regenwater. Hierdoor kunt u bij veel gemeentes subsidie aanvragen. Gemeentes vergoeden gemiddeld tussen de 20% tot 50% van de investeringskosten van sedumdaken om de aanleg te stimuleren. Het verschilt per gemeente hoeveel subsidie u precies krijgt voor het aanleggen van een groendak. Een van de factoren die meetelt, is de oppervlakte van uw dak. De ene gemeente heeft ook haar eigen voorwaarden waaraan u moet voldoen om deze subsidie te ontvangen. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen? Doe de online subsidiecheck!

Sedumtrays
Subsidie aanvragen
Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

  Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

  Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

  Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

  Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

  Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

  Dakinspectie aanvragen
  Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.