Sedum cassettes

Kant en klare sedumcassettes

Onze sedum cassettes zijn kant en klare trays. Ze zijn eenvoudig te plaatsen zijn op het dak door het handige kliksysteem. Zo realiseert u gemakkelijk en snel een mooi groen dak met sedumcassettes.
✔ Geschikt voor platte en licht hellende daken
✔ Minimaal 95% begroeid
✔ Eenvoudige installatie

Shop met korting

Sedum cassettes

Sedum cassettes brengen ook vele voordelen met zich mee. Het plaatsen op het dak verlengt de levensduur van de dakbedekking. Verder zorgt het voor een isolerend effect en opvang van regentwater. Daarnaast zorgen de sedumplantjes voor een schonere lucht in de omgeving door het filteren fijnstof uit de lucht.

Sedum cassettes plaatsen​

Sedum cassettes plaatsen is voor een doe-het-zelver erg eenvoudig. U ontvangt ook bij uw aankoop handige informatie en instructievideo’s. Sedumcassettes kunt u dus gemakkelijk zelf plaatsen, maar het vergt natuurlijk wel een bepaalde hoeveelheid tijd en energie.

Heeft u dit niet of lukt het niet om het zelf te doen? Dan nemen wij graag de aanleg voor u uit handen.

Wanneer sedumcassettes aanleggen?

Sedumcassettes kunnen gedurende het gehele jaar worden geplaatst met uitzondering van extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en vorst. Ze kunnen dus in elk seizoen worden geplaatst. Elk seizoen, zoals de lente of herfst, heeft weer zijn eigen unieke voordelen.

Specificaties

▪ Afmetingen | 45 x 49,5 x 8 (cm)
▪ Aantal per m² | 4,4 stuks
▪ Soorten beplanting | 10 - 12 soorten
▪ Begroeiing | minimaal 95%
▪ Hardheid | koude- en hittebestendig
▪ Materiaal | gereclyed HDPE
▪ Verzadigd gewicht | 80 kg/m²
▪ Wateropslag | 31 kg/m²
▪ Installatie | eenvoudig kliksysteem

Eigenschappen​ cassettes met sedum

▪ Groot waterbufferend vermogen
▪ Krimpvrij
▪ Gemakkelijk te plaatsen
▪ Gedurende het gehele jaar te plaatsen
▪ Geschikt voor platte en licht hellende daken (tot 15 graden)

Sedum cassettes kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk sedumcassettes kopen. Onze sedum cassettes zijn per stuk te bestellen. Ook vindt u in ons assortiment een complete groen dak pakketten.

Ze zijn gemaakt van gereclyed HDPE en al begroeid voor minimaal 95% met 10 tot 12 soorten vetplantjes. Ze zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

✔ Direct van de kwekerij
✔ Binnen 5 werkdagen geleverd
✔ Géén bezorgkosten vanaf €500,-
✔ Advies op maat

Bestel nu voordelig & online in onze webshop!

Veelgestelde vragen

Het verschil zit in de opbouw, installatie, verzadigd gewicht en wateropslag. Bij sedum cassettes zit alles in één. Ze zijn kant en klaar en kunnen direct worden geplaatst op het dak. Dit is niet het geval bij een losse lagensysteem met sedummatten. Hierbij moet u de losse lagen apart bijbestellen en installeren. Het plaatsen van een cassette gaat daarom sneller en makkelijker.

Daarnaast zit er verschil in het verzadigde gewicht. Het verzadigde gewicht van sedum cassettes is vele malen hoger dan van sedummatten. Dit geldt ook voor het waterbergend vermogen. Zo nemen sedumcassettes meer water op dan matten, maar ze wegen ook zwaarder. Hou hier rekening mee in verband met de draagkracht van uw dak.

Cassettes - verzadigde gewicht | 80 kg/m²
Matten - verzadigde gewicht | 45 kg/m²

Cassettes - waterbergend vermogen | 31 kg/m²
Matten - waterbergend vermogen | 30 kg/m²
Sedum cassettes zijn geschikt voor platte of lichthellende daken (tot een maximale hellingshoek van 15 graden). Ter bescherming van uw dakbedekking adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Verder moet u rekening houden met het totale verzadigde gewicht per vierkante meter in verband met de draagkracht van het dak. Het gewicht is bij verzadiging 80 kg/m2. Ook hebben wij een lichtgewicht oplossing. Onze lichtgewicht cassettes hebben een verzadigd gewicht van 55 kg/m2
Ja, voor het aanleggen van een sedumdak met cassettes kunt u subsidie aanvragen. Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties verstrekken deze subsidie om de aanleg van groendaken in Nederland & België te stimuleren. Ook zij zien in hoe belangrijk een groendak is voor het milieu en het leefklimaat. Elke gemeente stelt eigen voorwaarden en geeft een ander subsidiebedrag. Benieuwd hoeveel subsidie u kunt krijgen? Doe de online subsidiecheck!
Onze sedum cassettes zijn onderhoudsarm, maar vereisen toch enig onderhoud om er op hun best uit te blijven zien. Hieronder vallen ingewaaide onkruiden verwijderen, bemesten en bewatering.

Het is belangrijk om ingewaaide onkruiden van tijd tot tijd te verwijderen. Verder nemen sedumcassettes zelf al veel water op, dus het is belangrijk om te onthouden dat extra water alleen vereist is bij langdurige droogte. Ook moet een sedumdak twee maal per jaar bemest worden. De beste tijd om te bemesten is eind april en begin september. Dit zorgt voor een gelijkmatige toevoer van voedingsstoffen waardoor het sedum er goed blijft uitzien.
Ja, u kunt een groen dak met cassettes betreden, maar alleen als het nodig is. Het is namelijk niet de bedoeling om erop te lopen, maar ook geen probleem als u bijvoorbeeld de jaarlijkse onderhoudsronde wilt doen. Voor dat soort gevallen is het lopen op sedum prima. Verder is het wel af te raden om op sedum te lopen als de planten bevroren zijn, dus wees voorzichtig tijdens vriestemperaturen.

Wilt u toch uw groendak met cassettes betreden? Dit is mogelijk door de plaatsing van tegels tussen het sedum. Neem contact met ons op voor extra informatie.
Sedum cassettes hebben een groter waterbergend vermogen dan sedummatten. Ze nemen meer water op. Hierdoor wegen ze ook zwaarder. Dit zou een nadeel kunnen zijn in verband met de draagkracht van uw dak. Daarnaast zijn sedumcassettes iets duurder dan losse-lagensystemen.

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.