Sedum cassettes lichtgewicht

Een lichtgewicht sedum cassette is een kant-en-klaar en lichtgewicht groendaksysteem. Het is een lichtgewichtoplossing van onze traditionele cassettes. Onze sedum cassettes lichtgewicht zijn gemaakt van gereclyed HDPE. Verder bestaat dit pakket uit een beschermlaag. Deze beschermlaag voorkomt beschadigingen en deels dat de wortels van het sedum gaan doorgroeien. Hierop worden de sedum cassettes lichtgewicht geplaatst. Kies voor het aanleggen van een groendak cassettes en profiteert van de vele voordelen ten opzichte van een standaard grijs dak zoals een betere energie-efficiëntie, een beter stormwaterbeheer, luchtzuivering, biodiversiteit en een grotere schoonheid.

 • Direct groen resultaat
 • Ideaal voor zelf aanleg
 • Subsidiemogelijkheden

Vul de lengte en breedt van uw dak in, kies voor optionele onderdelen en wij zorgen ervoor dat u alle benodigdheden snel ontvangt!

Sedumcassettes lichtgewicht

Voordelen

Een lichtgewicht sedum cassette brengt ook vele voordelen met zich mee. Het plaatsen verlengt de levensduur van de dakbedekking door de bescherming tegen UV-straling. Verder zorgt het voor een isolerend effect. Zo blijft het in de winter binnenshuis warmer en in de zomer wat koeler. Dit bespaart geld op kosten van verwarming of airconditioning. Daarnaast neemt het sedum veel regentwater. Door dit voordeel kunt u in veel gevallen ook subsidie ontvangen van de gemeente of Het Waterschap. Verder zorgt het sedum voor een schonere lucht in de omgeving door het filteren fijnstof uit de lucht.

Opbouw sedumdak met lichtgewicht sedum cassettes

Een sedumdak aanleggen met lichtgewicht sedum cassettes is zeer eenvoudig. Het zijn kant-en-klare trays en kunnen direct op het dak worden geplaatst. Ze zijn eenvoudig naast elkaar te plaatsen. De opbouw bestaat uit beschermdoek en lichtgewicht groendak cassettes. Ons pakket kan worden toegepast op platte en licht hellende daken met een hellingshoek tot 15 graden.

Beschermdoek

De beschermlaag biedt extra bescherming voor de dakbedekking. Het doek houdt vocht vast en beschermt ook deels tegen wortels.

Sedum cassettes lichtgewicht

Onze lichtgewicht sedum cassettes zijn gemaakt van gerecycled polyurethaan schuim. De lichtgewicht sedumtray is al begroeid voor minimaal 95% met verschillende soorten sedumplantjes. Het is een gemakkelijke manier om een groendak op platte en licht hellende daken te realiseren. Ze zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

lichtgewicht sedum cassette

Specificaties

▪ Afmetingen | 37,3 x 57,3 x 8 (cm)
▪ Aantal in m² | 4,68 stuks
▪ Hardheid | koude- en hittebestendig
▪ Materiaal | gerecycled polypropyleen
▪ Verzadigd gewicht | 55 kg/m²
▪ Wateropslag | 21 l/m²
▪ Installatie | eenvoudig

U ontvangt het aantal benodigde stuks voor uw dakoppervlakte bij de aankoop samen met handige informatie en instructievideo’s. Verder kunt u bladvangers en grind (voor de randafwerking) bijbestellen op deze pagina om uw pakket compleet te maken.

Onderhoud lichtgewicht sedum cassette

Een lichtgewicht sedum cassette is een milieuvriendelijke en onderhoudsarme dakoplossing. Ook biedt het vele voordelen ten opzichte van grijze traditionele daken. Om van deze voordelen te blijven genieten is goed onderhoud van het lichtgewicht groendak erg belangrijk. Het grote voordeel van sedumplantjes is dat het weinig onderhoud vereist, maar dit betekent niet dat u de lichtgewicht sedum cassettes niet hoeft te onderhouden. Zonder jaarlijks onderhoud kunnen sommige voordelen minder effectief zijn en is er kans op schade aan uw dak.

Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om uw sedumdak in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud van een groendak met sedum cassettes lichtgewicht zijn te verdelen in drie categorieën: onkruid verwijderen, bemesting en bewatering. Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is het geen probleem om te lopen op het sedum. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

 • Direct groen resultaat
 • Eenvoudig aan te leggen
 • Inclusief instructievideo’s + handige informatie

Sedum lichtgewicht cassettes

Sedum cassettes lichtgewicht kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk een lichgewicht sedum cassette kopen. Ons pakket bestaat uit de twee essentiële lagen. Verder kunt u gemakkelijk op deze pagina uw sedumdak compleet maken door te kiezen voor bladvangers en grind. Ook kunt u onze scheidingsprofielen, sedummest en aanlegservice in uw winkelmandje toevoegen.

 • Snelle levering: binnen vijf werkdagen
 • Veilig betalen: met iDeal, Apple Pay & meer 
 • Hulp nodig? Bel ons 085 – 060 18 25

Twijfel u tussen een sedumdak met lichtgewicht cassettes of met traditionele cassettes? In ons assortiment vindt u ook een traditioneel pakket

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een reactie achter

Your rating *

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.