Super lichtgewicht sedumdak

Een super lichtgewicht sedumdak is een meerlaagse licht groendaksysteem. Het is opgebouwd uit drie lagen: drainagelaag, substraatlaag en vegetatielaag. Verder is er ook de optie om wortelwerende folie onder de drainagelaag voor extra bescherming te plaatsen. Dit is zeer aanbevolen. Deze wortelwerende folie kunt u eenvoudig toevoegen aan uw pakket! Het voorkomt dat de wortels van het sedum gaan doorgroeien en het dak gaan beschadigen. De drainagelaag is een essentieel onderdeel van een super lichtgewicht sedumdak. Deze laag is verantwoordelijk voor het afvoeren van het regenwater op het dak. Hierop wordt de substraatrol, de voedingsbodem van de beplanting, geplaatst.

Vervolgens is de bovenste laag voorzien van sedum, vetplantjes met krachtige en unieke eigenschappen. Kies voor het aanleggen van een super lichtgewicht groendak en profiteert van de vele voordelen ten opzichte van een standaard grijs dak zoals een betere energie-efficiëntie, een beter stormwaterbeheer, luchtzuivering, biodiversiteit en een grotere schoonheid. Ons super lichtgewicht sedumdak pakket bevat alle onderdelen die u nodig heeft voor het aanleggen van een super lichtgewicht groendak.

 • Geschikt voor vrijwel ieder plat dak zoals een overkapping, tuinhuis, schuur en veranda
 • Direct groen resultaat
 • Ideaal voor zelf aanleg

Vul de lengte en breedt van uw dak in, kies voor optionele onderdelen en wij zorgen ervoor dat u alle benodigdheden snel ontvangt!

super licht gewicht sedum dak

Super lichtgewicht sedumdak pakket

 1. Drainage 20R 20 mm
 2. Substraatrol 20 mm
 3. Sedummixmat

Voordelen super lichtgewicht groendak

Een super lichtgewicht groendak brengt ook vele voordelen met zich mee. Het plaatsen van een super lichtgewicht groendak verlengt de levensduur van de dakbedekking door de bescherming tegen UV-straling. Verder zorgt het voor een isolerend effect. Zo blijft het in de winter binnenshuis warmer en in de zomer wat koeler. Dit bespaart geld op kosten van verwarming of airconditioning. Daarnaast neemt het sedum veel regentwater. Door dit voordeel kunt u in veel gevallen ook subsidie ontvangen van de gemeente of Het Waterschap. Verder zorgt het sedum voor een schonere lucht in de omgeving door het filteren fijnstof uit de lucht.

Super licht sedumdak

Opbouw super lichtgewicht sedumdak

Ons super lichtgewicht sedumdak pakket bestaat uit drie lagen en bevat net als een traditioneel sedumdak ook een drainagelaag, substraatlaag en vegetatielaag. In tegenstelling tot een traditioneel sedumdak wordt bij deze super lichtgewicht variant gebruikgemaakt van een substraatrol, gemaakt van minerale wol in plaats van extensief daktuinsubstraat. Bijna elke laag is noodzakelijk om een mooi eindresultaat te creëren.  Het is belangrijk om te weten uit welke lagen de opbouw van een super lichtgewicht groendak bestaat. Daarom hebben we hieronder elke laag van een super lichtgewicht sedumdak in detail toegelicht.

Drainagelaag

De drainagelaag is een heel belangrijk onderdeel, omdat deze laag verantwoordelijk is voor het afvoeren van het regenwater op het dak. Groendaken slaan dus veel regenwater op. Echter moet u alsnog voorkomen dat er plasvorming of stilstaand water op uw dak ontstaat.

Substraatlaag

De substraatlaag van 20 mm is geschikt als onderlaag voor een groendak en vormt een stabiele en gezonde bodem voor de groene vegetatielaag op het dak. De substraatrol is vervaardigd uit lange steenwolvezels. 

Vegetatielaag

De laatste laag is natuurlijk het sedum. Deze laag bestaat uit de sedum, vetplantjes, die vele voordelen met zich meebrengen!

U ontvangt al deze lagen bij de aankoop van het sedumdak samen met handige informatie en instructievideo’s. Verder kunt u wortelwerende folie, bladvangers en grind (voor de randafwerking) bijbestellen op deze pagina om uw pakket compleet te maken.

* Aanbevolen: scheidingsprofielen (om een goede scheiding te creëren tussen het groendak en de grindstrook) 

Onderhoud

Een super lichtgewicht sedumdak is een milieuvriendelijke en onderhoudsarme dakoplossing. Ook biedt het vele voordelen ten opzichte van grijze traditionele daken. Om van deze voordelen te blijven genieten is goed onderhoud van het super lichtgewicht sedumdak erg belangrijk. Het grote voordeel van sedumplantjes is dat het weinig onderhoud vereist, maar dit betekent niet dat u  een groendak niet hoeft te onderhouden. Zonder jaarlijks onderhoud kunnen sommige voordelen minder effectief zijn en is er kans op schade aan uw dak.

Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om uw sedumdak in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud van een super lichtgewicht sedumdak zijn te verdelen in drie categorieën: onkruid verwijderen, bemesting en bewatering. Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is het geen probleem om te lopen op het sedum. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

licht sedumdak

Specificaties super lichtgewicht sedumdak

 • Begroeiing van minimaal 95%
 • Eenvoudig aan te leggen
 • Wateropslag van 30 liter/m²
 • Verzadigd gewicht van 45 kg/m²
 • Inclusief instructievideo’s + handige informatie

Lichtste sedumdak kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk een super licht sedumdak kopen. Ons pakket bestaat uit de drie essentiële lagen van een groendak. Verder kunt u gemakkelijk op deze pagina uw sedumdak compleet maken door te kiezen voor wortelwerende folie, bladvangers en grind. Ook kunt u onze scheidingsprofielen, sedummest en aanlegservice in uw winkelmandje toevoegen.

 • Snelle levering: binnen vijf werkdagen
 • Veilig betalen: met iDeal, Apple Pay & meer
 • Hulp nodig? Bel ons 085 – 060 18 25

Twijfel u tussen een super lichtgewicht, lichtgewicht of traditioneel sedumdak? In ons assortiment vindt u ook een lichtgewicht en traditioneel sedumdak pakket!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een reactie achter

Your rating *

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.