Olivijn

Olivijn is een mineraal dat CO2 uit de atmosfeer te onttrekken. Deze unieke eigenschap maakt het een duurzaam alternatief van grind. Zodra olivijn in contact komt met regenwater wordt ook het water ontzuurd en vindt er een natuurlijk proces plaats, waarbij CO2 wordt omgezet in voedingsstoffen voor planten. Bij de aanleg van een groendak wordt 10-20 centimter rondom de dakranden vrijgehouden. Dit worden ook wel de vegetatievrije zones genoemd. Olivijn kan worden gebruikt om deze zones op te vullen. Verder het ook toegepast worden rondom afvoeren en andere objecten zoals ontluchters, schoorstenen en airconditioning. Dit zorgt voor een mooie uitstraling, schone en gezonde lucht. Ook zorgt het voor vermindering van de opwarming van de aarde!

Olivijn CO2

1 kg Olivijn kan 1 tot 1,5 kg CO2 opnemen. Hoe fijner de korrelgrootte, hoe sneller de CO2-opname. Olivijn als randafwerking zorgt ook voor een betere waterafvoer bij een groendak. Daarnaast beschermt het de afvoeren van stukjes substraat en andere kleine materialen. Hiermee voorkomt het verstoppingen. Wij adviseren om een minimale randstrook van 10 centimer te plaatsen rondom het groendak en een maximale van 30 centimeter. Bij het kiezen voor een 10 centimeter strook heeft u genoeg aan één zak olivijn per 2,5 strekkende meter dakrand. Verder kan het geplaatst worden rondom de afvoeren en andere objecten zoals ontluchters, lichtkoepels, schoorstenen en airconditioning. Houd hier dus rekening mee tijdens het bepalen van de juiste hoeveelheid benodigde olivijn. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste hoeveelheid? Bel ons 085 – 060 18 25

Specificaties

 • Inhoud: 20 kg per zak
 • Korrelgrootte: 16-32 mm
 • Aanbevolen dikte: 10 cm rand
 • Één zak = 2,5 strekkende meter randstrook

1 kg Olivijn kan 1 tot 1,5 kg CO2 opnemen!

Olivijn kopen

Olivijn is geschikt om toe te passen aan de randen van een (groen)dak of rondom afvoeren en andere objecten. Het is een duurzaam alternatief van grind. Bij Easy Sedum kunt u voordelig olivijn kopen om de vegetatievrije zones op te vullen. Bij het kiezen van de juiste hoeveelheid moet u rekening houden dat u 1 zak nodig heeft voor 2,5 strekkende meters van de dakrand bij een strook van 10 centimeter.

 • Snelle levering: vóór 15:00 besteld = volgende werkdag in huis
 • Veilig betalen: met iDeal, Apple Pay & meer
 • Hulp nodig? Bel ons 085 – 060 18 25

In ons assortiment vindt u ook dakgrind! Bekijk nu

1 beoordeling voor Olivijn

 1. Niels Gerritsen
  31 januari 2023 - 03:12

  Bewust gekozen voor een duurzame oplossing voor de randafwerking van mijn sedum dak en het ziet er prachtig uit.

Laat een reactie achter

Your rating *

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.