Sedumdak op overkapping

Op zoek naar een milieuvriendelijke, stijlvolle en unieke dakbedekking op de overkapping? Dan is een overkapping met sedumdak de ideale oplossing voor u. Een sedumdak op overkapping heeft enorm veel voordelen voor u, uw omgeving en het milieu. Steeds meer mensen vervangen saai grijs door een mooi groendak overkapping en profiteren van meer woongenot!

Waarom kiezen voor een sedumdak op overkapping?

Het is een milieuvriendelijke en onderhoudsarme dakoplossing voor overkapping. Het bestaat uit sedumplanten, vetplanten met krachtige eigenschappen. Deze vetplanten zijn bestand tegen lange periodes van droogte en extreme hitte, waardoor het ideaal is voor uw overkapping. Deze dakbedekking wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen zoals vermindering van de afvoer van regenwater, isolatie van gebouwen en verbetering van de luchtkwaliteit.

Het is gemakkelijk te onderhouden en kan met de juiste zorg vele jaren meegaan. Het is een milieuvriendelijke optie voor eigenaars van gebouwen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en hun eigendom duurzamer willen maken.

sedum op overkapping

Overkapping met sedumdak voordelen

Een overkapping met sedumdak biedt vele voordelen zoals een betere energie-efficiëntie, een beter stormwaterbeheer, luchtzuivering, biodiversiteit en een grotere schoonheid.

Esthetische voordelen
Overkapping met sedumdak verbetert de esthetische aantrekkingskracht van uw woning. De vegetatie kan kleur en interesse toevoegen aan een anders grijs dak.
Economische voordelen
Het kiezen voor een sedumdak op overkapping leidt tot de reductie van energiekosten. Het levert ook een waardevermeerdering uw woning of bedrijfspand op.
Ecologische voordelen
De vegetatie in een overkapping groendak stimuleert de leefomgeving van dieren. Daarnaast filtert het fijnstof uit de lucht. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit.

Een aantal voordelen op een rijtje van overkapping groendak

Luchtzuivering

Een van de grootste voordelen van een overkapping met sedumdak is luchtzuivering. Het sedum op de overkapping zorgt voor een schonere lucht door fijnstof uit de lucht te filteren. Ook zetten het CO2 om in zuurstof. Dit zorgt voor een schonere lucht in uw omgeving.

Biodiversiteit

In sedum dakbedekking zitten verschillende soorten plantjes zoals waard- en nectarplanten verwerkt. Deze planten bevorderen de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten. Dit is vooral het geval in steden, omdat daar minder groen is.

Verlengt de levensduur van uw dak

Een sedumdak op overkapping beschermt het dak tegen weersinvloeden zoals zon, regen, sneeuw en wind. Deze bescherming verdubbelt of verdrievoudigt de levensduur van het dak tot wel 40 jaar of langer. De investering in een sedum dakbedekking verdient zich op deze manier automatisch terug.

Isolerend effect

Zoals eerder gezegd ligt de sedum dakbedekking als een extra laag op uw dak. Deze laag helpt ook met de isolatie van zowel warmte als geluid. Hierdoor wordt het in huis stiller en is de temperatuur stabieler. Tijdens koude winters is het binnen warmer en met hete zomers blijft het binnenshuis juist lekker koel.

Wateropslag

De planten in de sedum dakbedekking hebben het voordeel dat ze zonder problemen veel regenwater kunnen absorberen. Een sedumdak absorbeert regenwater door waterbuffering in de planten, substraat en drainage. Dit is ook een van de redenen dat u subsidie kunt aanvragen voor een sedum dakbedekking. Deze vetplanten zorgen ook voor de verdamping van het regenwater. Dit stabiliseert de grondwaterpeil, vermindert piekbelastingen op het riool en vermindert de kans op overstromingen.

overkapping met sedumdak

Prijs sedumdak op overkapping

De prijs van een sedumdak op overkapping is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de dakoppervlakte, moeilijkheidsgraad, opbouw van lagen en type sedum. De gemiddelde kosten van variëren tussen de €40 en €65 per vierkante meter. Dit bedrag is inclusief btw en exclusief aanleg. Met aanleg variëren de gemiddelde kosten tussen de €65 en €85 per vierkante meter. Het is handig om te weten dat hoe groter het dakoppervlakte, hoe lager de kosten. Ook kunt u bij Easy Sedum groepskorting ontvangen als bijvoorbeeld de buren meedoen of de hele straat meedoet! Daarnaast kunt u ook in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeenten, provincie of waterschap.

Overkapping groendak onderhoud

Het grote voordeel van sedumplantjes is dat het weinig onderhoud vereist, maar dit betekent niet dat u uw sedumdak op overkapping niet hoeft te onderhouden. Zonder jaarlijks onderhoud kunnen sommige voordelen minder effectief zijn en is er kans op schade aan uw dak. Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om uw overkapping met sedumdak in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud zijn te verdelen in drie categorieën: onkruid verwijderen, bemesting en bewatering.

Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is het geen probleem om te lopen op het sedum. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

Overkapping met sedumdak maken

Een sedumdak op overkapping is eenvoudig zelf aan te leggen. U kunt gemakkelijk en voordelig sedumproducten en alle hulpmiddelen bestellen in onze webshop. Bij uw aankoop ontvangt u ook altijd extra informatie en handige instructievideo’s. Op deze manier maken we de aanleg van een sedumdak op overkapping zo makkelijk mogelijk. Bovendien is het een leuke klus voor doe-het-zelvers!

U kunt er ook altijd voor kiezen om de aanleg van een overkapping met sedumdak uit te besteden aan onze experts. Zij plaatsen het sedumdak op de overkapping binnen vijf tot zeven werkdagen

Wat zijn de kosten in uw situatie?

Een groendak op uw overkapping is een uitstekende manier om uw buitenruimte te verfraaien en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het milieu. Het installeren van een groendak biedt u ook extra comfort en bescherming, waardoor u kunt genieten van uw buitenruimte zonder zorgen over de weersomstandigheden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een persoonlijke bericht over de kosten van een sedumdak op overkapping in uw situatie. Daarnaast krijgt u kosteloos advies.

groendak overkapping
Vraag vrijblijvend een offerte aan

  We leren u graag beter kennen

  Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

  Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

  Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

  Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

  Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

  Dakinspectie aanvragen
  Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

   Subsidie aanvragen
   Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

    Vraag vrijblijvend een offerte aan
    U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

     We leren u graag beter kennen

     Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

     Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

     ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
     ✓ Beschermdoek 300gr
     ✓ Drainage 20mm
     ✓ Extensief daktuinsubstraat
     ✓ Sedummatten

     Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

     Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

     Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

     Randafwerking sedumdak

     Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

     Welke type sedumdak kopen

     Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

     ✔ Traditioneel sedumdak
     ✔ Lichtgewicht sedumdak
     ✔ Super lichtgewicht sedumdak
     ✔ Sedumdak cassettes
     ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

     Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

     Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

     Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

     Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.