Sedum voor in de tuin

Een groenblijvende, onderhoudsarme plant die in bijna alle omstandigheden gedijt, is niet alleen voor het dak ideaal. Sedum is ook geschikt voor in de tuin. Zo kunt u bijvoorbeeld sedum als bodembedekker aanleggen in de tuin. Sedum wordt steeds vaker gebruikt als bodembedekker in tuinen. Deze vetplantjes maken het voor onkruid moeilijker om zich te spreiden over de tuin. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud. Dit betekent minder snoeien, schoffelen of wieden. Ook heeft u in een mum van tijd een prachtig groen eindresultaat in de tuin!

Sedum tuin

Sedumplantjes zijn een uitstekende keuze voor in tuinen. Het zijn ongelooflijk onderhoudsarme, droogtebestendige vetplanten die in verschillende kleuren, vormen en maten verkrijgbaar zijn. Sedum verdraagt zowel volle zon als halfschaduw en vormen een geweldige aanvulling op een bloembed. De lage sedum soort is ook zeer geschikt voor gebruik rond bestrating of buitenpaden om variatie aan te brengen.

Voor wie aantrekkelijke bloemen zoekt, is Sedum Spurium een ideale keuze. Hij produceert kleine rode bloemen van juli tot september en geeft elke buitenruimte visuele belangstelling. Sedum acre, ook wel muurpeper genoemd, is een ander type Sedum met heldergele bloemen van juni tot juli. Sedum in de tuin verspreidt zich snel en bedekt grote kale gebieden. Wanneer sedum in de tuin worden geplant, zijn ze een ongelooflijk veerkrachtige en duurzame toevoeging aan de tuin. Met de unieke vormen, levendige kleuren en lage onderhoudseisen bieden deze vetplanten iets speciaals waar weinig andere planten aan kunnen tippen!

Sedum tuin

Sedum planten in de tuin: aanleggen

Voor het aanleggen van sedum in de tuin kunt u kiezen voor sedummatten. Er zijn verschillende soorten matten verkrijgbaar in ons assortiment zoals een sedummixmat, sedum-kruidenmat, wildflowermat en bees & butterfliesmat. Het plaatsen is ook zeer eenvoudig. U hoeft matten alleen op de juiste plaats te leggen en direct daarna even water te geven. De sedumplantjes vormen daarna vanzelf een prachtig groen geheel. Verder zijn de matten ook gemakkelijk bij te snijden om ze passend te maken, zodat het ook om vijvers en bomen kan worden geplaatst. Houd wel rekening met een aantal aspecten zoals de ondergrond. 

Zorg ervoor dat het sedum op een schone en goede voedingsbodem worden geplaatst. Maak de grond eerst goed schoon en stort er bijvoorbeeld een laag substraat overheen. Plaats het sedum ook op een zonnige plek. De vetplantjes moeten minimaal 4 tot 6 uur per dag zonlicht krijgen. Daarnaast moet u voorkomen om op het sedum te lopen. 

Onderhoud sedum tuin

Het onderhoud van sedum in de tuin als bodembedekker is eenvoudig en minimaal. De sedumplantjes zijn sterk, volgroeid en winterhard. Verder zijn de bodembedekkers al voor minimaal 95% begroeid. Hierdoor krijgt onkruid nauwelijks een kans om ertussen te groeien.

We adviseren u om twee keer per jaar het sedum in de tuin te bemesten. De beste tijd om te bemesten is eind april tot begin september. Dit zorgt voor een gelijkmatige aanvoer van voedingsstoffen en sterke beplanting. Verder is het ook belangrijk om twee keer per jaar een onderhoudscontrole uit te voeren en eventueel ingewaaide onkruiden te verwijderen. Tijdens deze onderhoudscontrole kunt u even kort over de beplanting lopen. Water geven is alleen nodig als er sprake is van zeer droge periodes.

Sedum tuin kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk sedum voor in de tuin online kopen. Ze zijn verkrijgbaar als bodemdekkers en per vierkante meter te bestellen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten sedum bodembedekkers. Dankzij de natuurlijke eigenschappen van onze bodembedekkers zoals hun duurzaamheid, onkruidonderdrukkend vermogen en waterretentie kunt u in een mum van tijd genieten van een weelderige tuin!

✔ Direct van de kwekerij
✔ Binnen 5 werkdagen geleverd
✔ Direct groen resultaat
✔ Advies op maat

Bestel nu voordelig & online in onze webshop!

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.