Sedum kwekerij

Sedum kwekerij

Direct vanuit de sedum kwekerij

Onze sedumproducten zoals sedummatten en sedum cassettes komen direct van onze sedum kwekerij en worden speciaal voor per bestelling van het land gehaald. Vervolgens wordt uw bestelling zo snel mogelijk verzonden. We streven ernaar om binnen vier tot vijf werkdagen in de Benelux te leveren.

Sedum kwekerij

Waarom kiezen voor Easy Sedum?

Kwaliteit en diversiteit

Bij ons kunt u rekenen op topkwaliteit sedum. Ze worden gekweekt op een afbreekbare kokosvezelmat met daarop een uitgebalanceerd mineraal daktuinsubstraat met RAG gecertificeerde componenten en geproduceerd conform FLL richtlijnen. Onze sedumproducten zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten. Daarnaast bieden wij een breed assortiment aan groendaksystemen, zodat u altijd de juiste oplossing kunt vinden voor uw project.

Deskundig advies

Onze groendak adviseurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van sedum. Wij kunnen u dan ook voorzien van deskundig advies over welke systeem het beste bij uw project past en hoe u deze het beste kunt aanleggen. Ook kunt u bij ons terecht voor de aanleg.

Maatwerk

Bij Easy Sedum is maatwerk mogelijk. Heeft u specifieke wensen voor uw project, dan kunnen wij u hierin adviseren en ondersteunen. Wij begrijpen dat elk project anders is en andere wensen en eisen heeft. Daarom bieden wij flexibele oplossingen op maat en denken wij graag met u mee over hoe wij uw project het beste kunnen ondersteunen.

Snelle levering

Wij streven naar een snelle levering van vier tot vijf werkdagen. Wij begrijpen dat tijd een belangrijke factor is in elk project en doen er daarom alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

sedum dakbedekking

Breed assortiment

Bij Easy Sedum bieden we een breed assortiment aan sedumproducten aan. Of u nu op zoek bent naar kant-en-klare systemen of naar sedummatten en verschillende vegetatiematten, bij ons bent u aan het juiste adres.

Sedumcassettes en sedumtrays: Onze kant-en-klare systemen bestaan uit sedumcassettes of sedumtrays. Ze zijn gemakkelijk rechtstreeks te plaatsen en bieden een groendak dat snel begroeid en goed waterdoorlatend is.

Sedummatten: sedummatten zijn kant-en-klare matten met een volledige begroeiing van verschillende soorten sedum. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en gewichten.

Sedum kruidenmat: onze sedum kruidenmat is een vegetatiemat met een mix van verschillende soorten sedum en vijfentwintig kruiden. Het is een ideale oplossing voor iedereen die een groendak wil met een gevarieerde begroeiing.

Wildflowermat: De wildflowermat is een vegetatiemat met een mix van ruim twintig soorten wilde bloemen en aangevuld met diverse soorten siergrassen. Het is een kleurrijke oplossing voor iedereen die een biodiverse tuin wil creëren op het dak.

Bees & butterfliesmat: De bees & butterfliesmat is een vegetatiemat speciaal ontworpen om bijen en vlinders aan te trekken. Het bevat een mix van vier soorten sedum, vijf tot zeven soorten siergrassen en ruim veertig vaste planten en kruiden

Nieuwe kweek voor 2024!

Sedum kwekerij met eigen aanlegservice

Indien u niet over de tijd beschikt om zelf een groendak aan te leggen, is dat geen enkel probleem! Bij Easy Sedum kunt u kiezen voor onze aanlegservice en de aanleg aan onze ervaren professionals uitbesteden. Binnen 5 werkdagen zal ons team zorgen voor de realisatie,

Wij leggen groendaken aan volgens de FLL-richtlijnen. Onze aanlegservice is eenvoudig, tijdbesparend en resulteert in een mooi groen geheel.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte!

Kies voor Easy Sedum en geniet van een professionele service en topkwaliteit sedumproducten. Wij zorgen voor een groendak op maat en dragen op die manier bij aan een groenere en duurzamere wereld.

  We leren u graag beter kennen

  Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

  Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

  Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

  Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

  Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

  Dakinspectie aanvragen
  Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

   Subsidie aanvragen
   Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

    Vraag vrijblijvend een offerte aan
    U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

     We leren u graag beter kennen

     Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

     Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

     ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
     ✓ Beschermdoek 300gr
     ✓ Drainage 20mm
     ✓ Extensief daktuinsubstraat
     ✓ Sedummatten

     Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

     Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

     Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

     Randafwerking sedumdak

     Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

     Welke type sedumdak kopen

     Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

     ✔ Traditioneel sedumdak
     ✔ Lichtgewicht sedumdak
     ✔ Super lichtgewicht sedumdak
     ✔ Sedumdak cassettes
     ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

     Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

     Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

     Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

     Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.