Sedummixmat

Onze sedummixmats is een vegetatiemat met 13 verschillende soorten sedumplantjes. Dit maakt het een unieke gevarieerde en kleurrijke sedum dakbedekking. Sedummixmatten zijn ontworpen om op een groendak, sedumdak, dakterras en in de tuin geplaatst te worden. Het bestaat uit een mix van tien tot twaalf verschillende soorten sedum, vetplantjes die bekend staan om het vermogen om water op te nemen en vast te houden en om te overleven in extreme weersomstandigheden. Het is gemakkelijk aan te leggen en passend te maken. De plantjes in onze sedummixmat groeien op een biologisch afbreekbare kokosvezelmat en bij levering is de mat altijd voor minimaal 95% begroeid. Onze mixmatten worden geproduceerd conform FLL richtlijnen.

Onze sedummixmat is per m² verkrijgbaar. Vul het aantal benodigde m² in en voeg het eenvoudig toe aan uw winkelwagen. Wij regelen de rest! Houd rekening met 8% snijverlies. Snelle levering: binnen 5 werkdagen.

Bodembedekker voor in de tuin

Onze sedummixmat is erg populair op daken, maar het is zeker ook geschikt als bodembedekker. Zo kunt u het ook plaatsen in de tuin. De sedummixmatten maken het voor onkruid moeilijker om zich over uw tuin te spreiden. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud. Dit betekent minder snoeien, schoffelen of wieden. Een ander voordeel is dat u dankzij onze sedummixmat in een mum van tijd een prachtig groen eindresultaat krijgt in de tuin!

Sedummixmat voordelen

De voordelen van een sedummixmat zijn talrijk. Het verbetert bijvoorbeeld de luchtkwaliteit door fijnstof te filteren en CO2 op te nemen. Het aanleggen van sedummixmatten verlengt ook de levensduur van uw dakbedekking door de bescherming tegen UV-straling. Verder zorgt het voor een isolerend effect. Zo blijft het in de winter binnenshuis warmer en in de zomer wat koeler. Dit bespaart geld op kosten van verwarming of airconditioning. Daarnaast helpt een sedummixmat bij het tegengaan van wateroverlast door regenwater op te vangen en te retenteren, waardoor er minder water in de riolen terechtkomt en er zo dus minder kans is op overstromingen. Ook biedt het een leefomgeving voor dieren en insecten, wat bijdraagt aan de verhoging van de biodiversiteit.

Specificaties sedummixmatten

 • Geschikt voor platte en licht hellende daken met een hellingsgraad van 0 tot 25 graden
 • Vegetatie: 13 soorten sedum
 • Dikte: 2-4 cm
 • Afmetingen: 120 x 100 cm (andere afmetingen in overleg mogelijk)
 • Bedekkingsgraad: 95%
 • Gewicht (droog): 15 kg/m²
 • Verzadigd gewicht: 20 kg/m²

Aanleg sedummixmatten

Onze sedummixmat is een unieke, kleurrijke en milieuvriendelijke dakbedekking. Een groendak met sedummixmatten is eenvoudig aan te leggen voor doe-het-zelvers. U ontvangt altijd bij uw aankoop ook handige informatie. Hierin vindt u een uitgebreid stappenplan, opbouwplan en instructievideo’s. Sedummixmatten kunt u gemakkelijk zelf plaatsen en bijsnijden, maar het vergt natuurlijk wel tijd en energie. Heeft u dit niet of wilt u toch graag de aanleg uitbesteden aan specialisten? Geen enkel probleem! Met de aanlegservice van Easy Sedum kunt u in een handomdraai de aanleg bestellen. Ons ervaren team zorgt binnen 5 werkdagen voor de realisatie.

Onderhoud

Om van de voordelen te blijven genieten is goed onderhoud erg belangrijk. Het grote voordeel is dat een sedummixmat weinig onderhoud vereist, maar dit betekent niet dat u sedummixmatten niet hoeft te onderhouden. Zonder jaarlijks onderhoud kunnen sommige voordelen minder effectief zijn en is er kans op schade aan uw dak.

Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar onderhoud uit te voeren om groendak of tuin in topconditie te houden. De werkzaamheden bij het onderhoud van een sedumdak zijn te verdelen in drie categorieën: onkruid verwijderen, bemesting en bewatering. Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is het geen probleem om te lopen op het sedum. Ze zijn sterk genoeg om dit op te kunnen vangen.

Sedummixmat kopen

Bij Easy Sedum kunt u voordelig en gemakkelijk een sedummixmat online kopen. Verkrijgbaar per m². Ook vindt u in ons assortiment complete sedumdak pakketten. Onze mat is gekweekt op een afbreekbare kokosvezelmat en wordt geproduceerd conform FLL richtlijnen. Het is gemakkelijk te onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

 • Snelle levering: binnen vijf werkdagen
 • Veilig betalen: met iDeal, Apple Pay & meer
 • Hulp nodig? Bel ons 085 – 060 18 25

In ons assortiment vindt u ook andere matten zoals een sedum kruidenmat, wildflowermat en bees & butterfliesmat

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Leave A Reply

Your rating *

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.