Algemene voorwaarden overeenkomsten

 Definities

 1. Easy Sedum: Easy Sedum, gevestigd te Hendrik Ido Ambacht onder KvK nr. 82681112.
 2. Klant: degene met wie Easy Sedum een overeenkomst is aangegaan.
 3. Partijen: Easy Sedum en klant samen.
 4. Consument: een klant die tevens een individu is en die als privépersoon handelt.

 Toepasselijkheid algemene voorwaarden

 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of producten door of namens Easy Sedum.
 2. Partijen kunnen alleen afwijken van deze voorwaarden als zij dat uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.
 3. Partijen sluiten de toepasselijkheid van aanvullende en/of afwijkende algemene voorwaarden van de klant of van derden uitdrukkelijk uit.

Voorwaarden

 1. De eerste deelfactuur van 50% ontvangt u voor het inplannen van de opdracht door ons. De tweede deelfactuur van 50% ontvangt na aflevering van de producten en/of aanleg. Een complete factuur bij het inplannen van de opdracht is op verzoek mogelijk.
 2. Wij plannen na betaling van de eerste factuur de levering en/of aanleg in. Voorkeursdatum is mogelijk.
 3. Voor andere schade, dan schade aan door Easy Sedum geleverde materialen, is Easy Sedum niet aansprakelijk. Wij verwachten dat de bestaande dakbedekking in goede staat verkeert en constructief geschikt is voor de aanleg van het sedumdak. Tenzij de dakbedekking is gerenoveerd door onze dakdekkers. Easy Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent sedumdaken, zonnepanelen, dakbedekking en dakverduurzaming. Tevens krijgt u bij dakrenovatie 10 jaar garantie op waterdichtheid. Een dakinspectie is op verzoek ook mogelijk.
 4. Het sedum en benodigde hulpmiddelen worden geleverd op europallets. De pallets worden zo dicht mogelijk bij het dak geplaatst.
 5. Easy Sedum is niet aansprakelijk voor schade door derden.
 6. Garantie sedum: Easy Sedum geeft de garantie dat bij levering van onze sedumproducten het sedum voor minimaal 95% begroeid is. Dit zorgt voor een mooi, vol begroeid sedumdak waar u direct van kunt genieten. Omdat het een vers sedumproduct betreft, kunnen wij geen garantie verstrekken op onze producten. Er zijn namelijk vele factoren van belang op de groei van het sedum. Denk hierbij aan uitgevoerd onderhoud, omgevingsfactoren en weerselementen.
 7. Garantie dakbedekking: voor de uitvoering geldt ten aanzien van de waterdichtheid van de dakbedekking een garantie van 10 jaar na oplevering van ons werk, mits door onze dakdekkers uitgevoerd. De dakeigenaar is verplicht tijdens de garantieperiode de dakbedekking jaarlijks te inspecteren en in een goede staat te houden.
 8. Onderhoud: Om de garantie en kwaliteit van uw dakbedekking duurzaam te borgen voert Easy Sedum deze onderhoudswerkzaamheden graag voor u uit. Op aanvraag zenden wij u ons onderhoudscontract toe.
 9. Materialen worden niet retour genomen. Op verzoek is het mogelijk om materialen bij ons retour te brengen zonder restitutie.

Onze gloednieuwe locatie: circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom

Easy Sedum opent zijn deuren op een gloednieuwe locatie: het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. Dit park is het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Onze nieuwe vestiging is ontworpen met de nieuwste duurzame bouwmaterialen die allemaal recyclebaar zijn. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur, waardoor ze meerdere keren kunnen worden hergebruikt.

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Dakinspectie aanvragen
Bent u benieuwd naar de huidige staat van uw dakbedekking? Vraag een dakinspectie aan!

  Subsidie aanvragen
  Vul de online subsidiecheck in en kom erachter hoeveel subsidie u kunt krijgen!

   Vraag vrijblijvend een offerte aan
   U kunt van Easy Sedum altijd een gedetailleerde en scherpe offerte verwachten!

    We leren u graag beter kennen

    Wat heeft u nodig voor een sedumdak?

    Vrijwel elk traditioneel sedumdak bestaat uit de volgende opbouwlagen:

    ✓ Wortelendwerende folie (afhankelijk van de dakbedekking)
    ✓ Beschermdoek 300gr
    ✓ Drainage 20mm
    ✓ Extensief daktuinsubstraat
    ✓ Sedummatten

    Voor lichtgewicht sedumdaken heeft u substraat op rol van 20 mm of 40 mm nodig in plaats van extensief substraat.  

    Bij sedumdaken die zijn opgebouwd met sedum cassettes adviseren wij om een beschermdoek eronder te plaatsen. Vandaar dat het beschermdoek is inbegrepen bij het pakket. Zo heeft u direct alle benodigdheden. 

    Verder heeft u bij sedumtrays (lichtgewicht cassettes) een wortelwerende folie nodig, indien uw dakbedekking niet wortelwerend is. Wortelwerende folie zit al inbegrepen in ons lichtgewicht sedumdak cassettes pakket.

    Randafwerking sedumdak

    Voor de randafwerking van uw sedumdak heeft u scheidingsprofielen, olivijn/grind en bladvangers nodig. De grindranden rondom een sedumdak zijn vegetatievrije zones. Dit voorkomt de kans op lekkages en beschadigingen van de dakranden en dakbedekking.

    Welke type sedumdak kopen

    Bij het kopen van een sedumdak zijn vijf mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

    ✔ Traditioneel sedumdak
    ✔ Lichtgewicht sedumdak
    ✔ Super lichtgewicht sedumdak
    ✔ Sedumdak cassettes
    ✔ Lichtgewicht sedumdak cassettes

    Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw woning of bedrijf. Hier zijn de belangrijke punten om in gedachten te houden:

    Het standaard sedumdak, ook wel traditioneel sedumdak genoemd, is het meest gekozen sedumdak. Dit komt vooral door de goede opbouw met wortelendwerende folie, drainagebanen, extensief daktuinsubstraat en sedummatten. Dit zorgt voor een goed waterbegend sedumdak. Wel moet u er rekening mee houden dat een standaard sedumdak een relatief zwaar verzadigd gewicht heeft. 

    Soms is het verstandiger om te kiezen voor een lichtere variant. Bij Easy Sedum bieden wij ook twee soorten lichtgewicht pakketten aan. Deze type sedumpakketten zijn geschikt voor bij elk dak!

    Daarnaast kunt u kiezen voor kant-en-klare systemen zoals sedum cassettes of sedumtrays. Sedumcassettes en sedumtrays zijn relatief zwaar door het totale verzadigde gewicht per m², maar ze hebben ook een beter waterbergend vermogen. Het waterbergend vermogen kan wel oplopen tot 31 liter per m². Ook zijn ze al goed geworteld en hebben ze een eenvouding kliksysteem. Deze kunt u dus gemakkelijk plaatsen op uw dak. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om de aanleg uit te besteden aan ons ervaren montage team.